20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Emekli İkramiyesi için yeni teklif…

Emekli İkramiyesi için yeni teklif…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yaklaşan Ramazan Bayramı için emeklilerin evine bayram şekeri bile alamaz ve torunlarına harçlık veremez halde olduğuna dikkat çekerek yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerinin dörde çıkarılmasını ve tutarın asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.
EMEKLİLER İÇİN 4 İKRAMİYE TALEBİ
AK Parti iktidarının ‘Bayram ikramiyesi tutarı 1100 lira olacak’ kararını sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, “Bayram yaklaşıyor ama ekonomik kriz altında, fahiş zamlarla ezilen halkımız kan ağlıyor. Emeklilerimiz için açıklanan bayram ikramiyesi kararıyla AKP yine şaşırtmadı. Kafasına estiğini yapan, bildiğini okuyan, kimsenin halinden anlamayan tek adam ve liyakatsiz yönetimi yine hüsrana neden oldu. Milyonlarca emeklimiz açlıkla, yoksullukla, çaresizlikle boğuşuyor ama iktidar emeklilerimizi görmezden gelmeye, insanca yaşam talebini yok saymaya devam ediyor” dedi.
“BAYRAM ZEHİR OLDU”
Yılda iki kez verilen ve tutarı 1100 lira olarak sabit kalan bayram ikramiyesi sayısının senede dörde çıkarılmasını ve en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini isteyen Ayhan Barut, şöyle konuştu:
“Zamlar altında ezilen, fahiş fiyat artışlarıyla perişan edilen, açlık ve yoksulluk dayatılan milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesi ne yazık ki tüm çağrılarımıza, emeklilerimizin feryadına rağmen 1100 lirada kaldı. Emeklilerin bayram ikramiyesine yönelik zam beklentilerini görmezden geldiler. Milyonlarca emeklimiz bayramda evine bayram şekeri alamaz, torunlarına harçlık veremez halde. Ülkenin ve halkın hangi sorununu çözdüler ki bunu yapsınlar? Aksine sorunları daha da derinleştiriyorlar. Şimdi yine bayramı emekliye zehir ettiler. Bayramda emeklinin ağzının tadını bozdular, tadını kaçırdılar. Yandaşına, rantiyeye gelince kaynak yaratan iktidar, emekliye bayram ikramiye zammını bile çok gördü. Elbette bu Saray rejimi sandıkta bedel ödeyecek! Emekli şimdi sandığın gelmesini bekliyor. O sandık geldiğinde bunların hesabını soracak! Emeklilerimiz size asla oy vermeyecek. Bu kara düzen bitecek! Bu zor günler geçecek! Halkın iktidarında emeklilerimizin yüzünü mutlaka güldüreceğiz!”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir