19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / “Emek; kadınların alın teriyle kazanılıyor”

“Emek; kadınların alın teriyle kazanılıyor”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, dünyanın neresinde olursa olsun bir işin yapılması için harcanan emeğin kadınların alın teriyle anlam kazandığını belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Esendemir, “Her geçen gün artan kadına şiddetin önüne geçmek ve onların huzurlu bir ülkede yaşamalarını sağlamak için başta iktidar ve kolluk kuvvetleri olmak üzere hepimize büyük bir toplumsal sorumluluk düşüyor. Kadınların bulunduğu her alandaki farklılık engel olarak değil, zenginlik ve başarı yönüyle değerlendirilmelidir. Unutulmamalıdır ki hiçbir kuş tek kanadıyla uçamaz. Kadınlar da toplumumuzun yücelmesinde çok güçlü bir kanat görevi üstlenmektedir.” dedi.
Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” sözünü hatırlatan Başkan Esendemir şöyle devam etti: “Geçmişten bu güne evrende gördüğümüz her şey kadın eliyle anlam kazanmış ve değer bulmuştur. Türk Milletinin kurtuluşunda ve her savaştan zaferle çıkmasında da kadınlarımız aldıkları sorumlulukları yerine getirerek, isimleriyle tarihe geçmişlerdir. Kadınlar özgürleşmenin ve dayanışmanın simgesidir. Bu yüzden toplum hayatında kadınlar daha aktif görevlerde bulunmalıdır. Kadına şiddet dinmedikçe ve kadınların ekonomik sorunları çözülmedikçe toplumsal barıştan ve huzurdan söz etmek mümkün değildir.”

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanım olmak üzere vatanı için canını veren tüm kahraman kadınları saygı ile andıklarını kaydeden Esendemir, şehit anneleri ve eşlerine sabır dilerken, 8 Mart’ın tüm dünya kadınlarına kutlu olmasını diledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir