19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Elif Doğan’dan Sendika Ziyareti…

Elif Doğan’dan Sendika Ziyareti…

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, 10 binin üzerinde öğretmenin somut deliller olmaksızın, ihbar, duyum, şüphe ve şikayetlerle açığa alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, darbe sonrası yaşanan baskıcı, antidemokratik ve hukuksuz uygulamaların,12 Eylül dönemine bile rahmet okuttuğunu söyledi.

Bayramda açığa alınan sendikalı öğretmenleri de unutmayan CHP’li Türkmen, Adana Eğitim Sen Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve sendika yöneticileri ile KESK Konfederasyon üyesi Sendikaların Başkan ve yöneticileriyle biraraya gelen Türkmen; terörle ilgisi olmayan öğretmenlerin hukuksuz bir biçimde, savunma hakkı tanınmadan görevden alınmalarıyla bayrama büyük bir üzüntü ile girdiklerini belirterek, “işinden ve aşından olan öğretmenlerimiz, eğitim döneminin açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerinden de koparıldılar” dedi.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; OHAL’in ‘demokrasi, hukuk ve özgürlüklerin korunması için ilan edildiği’ yönündeki açıklamalarını hatırlatarak; “demokrasi, hukuk ve özgürlükler böyle mi korunuyor” diyen Türkmen şunları söyledi:

CHP olarak; darbe öncesi ve sonrasında hükümetin baskıcı, otoriter, antidemokratik, bireysel hak ve özgürlüklere karşı yürüttüğü uygulama ve politikaların yanlışlığına sürekli dikkat çektik.

Özellikle darbe sonrasında hükümet, uygulamaları ile kantarın topuzunu iyice kaçırmıştır. Masum insanlar, zarar görmekte, kendilerinin ve ailelerinin gelecekleri karartılmakta, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesi ile ‘at izi, it izine’ karıştırılmaktadır. Üstelik bunu karıştıran da bundan şikayet eden AKP’nin kendisidir.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir