25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Elif Doğan’dan kayıp elektrik Bedeline Tepki…

Elif Doğan’dan kayıp elektrik Bedeline Tepki…

Meclis’ten geçerek kanunlaşan ve elektrik faturalarından alınan kayıp kaçak bedelinin tarife içine alınarak faturalara yansıtılmasına olanak getiren Elektrik Piyasası Kanunu’na tepkiler sürüyor.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, “vatandaş kayıp kaçak bedellerinin mahkeme kararları ile iadesini beklerken, çıkarılan bu yasa ile AKP, vatandaşa attığı kazığı yasal zemine oturttu” dedi.
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Türkmen şunları söyledi:
“Yasalaşan kanun, tüketicilerin haksız olduğu gerekçesiyle ödememek için mücadele ettiği kayıp kaçak bedellerinin tüketiciden karşılanmasını yasal zemine oturtmasının yanında, vatandaşın hukuki yollarını da kapattı. Artık kayıp kaçak bedelinin dava ile iadesi de mümkün değil. Böylece hem iade alınmasının önüne geçildi. Hem de bu haksız bedellerin yasa ile tahsil edilmesi sağlandı.
HUKUK GARABETİ
Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun;‘elektrik tüketiminden alınan kayıp-kaçak bedelinin hukuk devleti ve adalet düşüncesi ile bağdaşmadığı haksız kazanç olduğu, dürüst vatandaştan bu bedelin alınamayacağı ve tüketiciye iadesi gerektiği’ yönündeki kararına rağmen AKP Hükümeti hukuk tanımaz tavrını bir kez daha göstermiştir. Daha da kötüsü, hukuksuz bir işlemi yasal zemine oturtarak yeni bir hukuk garabeti yaratmıştır.
Hükümet, hukuksuzluğu yasal zeminler yaratırken, tüketicilere güvenilir, kaliteli, kesintisiz ve düşük maliyetli elektrik enerjisi hizmeti verilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmakla yükümlü ve görevli olan EPDK’nın da bu soruna vatandaşın tepkisi yokmuşçasına sessiz kalması ise bir görev ihmalidir.
HUKUKSUZLUK SIRADANLAŞTI
İktidarın tüm kurum ve kuruluşları işlevsiz bir hale getirmesi, kendisini tek güç olarak görmesi, diğer tüm erkleri kendisine bağlaması yada diğer erkleri itibarsızlaştırmasının sonucu bu ve buna benzer her türlü hukuksuzluk artık sıradanlaşmıştır. İktidar güç zehirlenmesi yaşarken, vatandaş ölmektedir.
ANAYASA FİİLEN DEĞİŞTİRİLMİŞTİR
Anayasamızın ilk üç maddesinde yer alan “Türkiye devleti bir Cumhuriyettir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” ilkeleri, iktidarın tutum, davranış, söylem, eylem ve kararları ile fiilen değiştirilmiştir. Devletin gerekli tedbirleri alması ve kurallara yasalara uyan namuslu vatandaşları koruması gerekirken, tam aksine kararlar almasının hukuk, adalet ve demokrasi ile örtüşen bir yanı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti artık bu AKP yükünden kurtulmalıdır”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir