16 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Elif Doğan’dan 6 Ocak Kutlaması…

Elif Doğan’dan 6 Ocak Kutlaması…

“Milli bağımsızlık mücadelemizi ve kurtuluş hareketimizin 94. Yılını büyük bir gururla anmaktayız. Bu şanlı tarihi yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz rahmetle anarken, Ceyhanlı hemşerilerimin 6 Ocak Kurtuluş Gününü kutluyorum.

Birlik ve beraberlik ruhuyla her türlü güçlüğe, yokluğa ve yoksulluğa rağmen milli bir direniş sergileyen Ceyhanlılar; omuz omuza verdikleri kurtuluş mücadelesiyle 6 Ocak 1922’de işgalden kurtulmuştur.

Cumhuriyet kazanımlarına ve bağımsızlığımıza gölge düşürecek her türlü girişimden uzak durmamız ve daha çağdaş günlere kavuşmak için Atatürk ilke ve inkılaplarının önemini ve bu düşüncelerin günümüze uyarlanmasının gereğini daha iyi idrak etmemiz gerekmektedir.

İçte ve dışta ateş sarmalında bulunduğumuz günümüzde; ötekileştiren, ayrıştıran siyasi kutuplaşma ve çekişme politikaları yüzünden Doğu ve Güneydoğu bölgemizde adeta bir iç savaş yaşanmaktadır. Her türlü farklılığımızı zenginlik olarak değerlendirerek, birlik ve bütünlük içinde, geçmişte yaşadığımız acıları unutmadan ve bir daha kurtuluş mücadelesi vermek zorunda kalmamamız için, 6 Ocakların anlam ve önemine dikkat etmeliyiz.

Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandıran Kurduğu Cumhuriyet ile milletimizin kaderini değiştiren Milli Mücadele Önderimiz başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Ceyhan da tarih yazan; Osman Tufan Bey, Ahmet Cevdet Bey, Kaymakam İbrahim Bey, Yüzbaşı Ragıp Bey ve daha nice kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyor, Ceyhanlı hemşehrilerimin 6 Ocak Kurtuluş Gününü kutluyorum”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir