25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Elif Doğan,”Çiftçiye açlıktan öl deniliyor”.

Elif Doğan,”Çiftçiye açlıktan öl deniliyor”.

Ceyhan’ın Üçdut-Yeşilova köylerini zayaret eden CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, köylünün atadan dededen kalan tarlalarının dönümü 4 bin liradan satın almaya mecbur bırakılmasının adil olmadığını söyledi.

Elif Doğan Türkmen, Adana’nın köylerini ziyaret ederek, hemşerilerinin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. Önceki gece Ceyhan Üçdut ve Yeşilova köylerinde gece 22.30’a kadar köylüler ile birlikte olan Türkmen, TBMM’de sorunların çözümü konusunda takipçi olacağını söyledi.
Üçdut ve Yeşilova Köylüleri Türkmen’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “100 yıla yakındır kullandığımız ve atalarımızdan, dedelerimizden kalan tarlalarımız, kamu kuruluşlarının tasarrufu ile TİGEM’e devredildi. Şimdi bizden bu tarlaları, dönümü 4 bin lira gibi altından kalkamayacağımız bir bedelle satın almamız isteniyor” diye şikayetlerini dile getirdiler.
“Köylünün dönüm başı 4 bin lira verip bu tarlaları almaları imkansızdır” diyen Türkmen, “Yanı başlarında Başören köyünde hem de sulu ve yılda birkaç ürün veren tarlalar, 800 lira gibi rakamlarla köylüye verilirken, yılda bir ürün alınan, suyu olmayan bu tarlalar için dönüm başı 4 bin lira para istenmesi adil değildir. Üstelik taşlık, kayalık ve bataklık iken dedeleri tarafından tarla haline getirilen bu arazilerin afaki şişirilmiş rakamlarla çiftçiye satışı ise ayrı bir adaletsizliktir. Üstelik bu paraların en geç 9 Mayıs’a kadar ödeme zorunluluğunun bulunması da diğer bir yanlıştır. Adana’da hangi köylü- çiftçi Mayıs ayında para sahibi olur?” diye tepkisini dile getirdi.
Türkiye’nin yurtdışından buğday dahi ithal ettiği bu zamanda geçimini çiftçilikle kazanan köylülerimize reva görülen bu uygulamanın her yönüyle büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çeken Türkmen, “bu uygulama ile çiftçiye adeta ‘siz açlıktan ölün’ deniyor” dedi. Köylümüzün atadan dededen işlettikleri bu toprakları kaybetmemesi için başta Adana Valiliği olmak üzere ilgili Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunması gerektiğine de dikkat çeken Türkmen, CHP olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını, kendisinin de bu sorunun TBMM’de takipçisi olacağını söyledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir