19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ekmek değil, zehir satıyorlar!

Ekmek değil, zehir satıyorlar!

Fırıncılar Odası ve Seyhan Belediyesi zabıta ekiplerinin iş birliğinde yürütülen denetimler Suriye ekmeğindeki büyük tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.
Yapılan denetimlerde kente girişi yasak olmasına rağmen şehir dışında üretilerek Adana’da satışa sunulan çok sayıda küflü Suriye ekmeği ele geçirildi. Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Birlik olarak halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacaklarını belirterek, Suriye ekmeğiyle mücadele konusunda geri adım atmayacaklarını söyledi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinin yanı sıra, Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi komşu illerde üretilen Suriye ekmeğinin Adana’da satışının engellenmesi için Adana ESOB, Fırıncılar Odası ve Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yaklaşık bir ay önce başlatılan denetimler netice vermiş, Suriye ekmeğiyle mücadele konusunda ciddi yol kat edilmişti. Araya giren Kurban Bayramı ve yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşmasıyla iş yükü artan zabıta ekiplerinin denetimlerini farklı alanlara kaydırmasıyla ortaya çıkan denetim boşluğu Suriye ekmeği satışlarında yeniden patlama yaşanmasına neden oldu.
Ancak fırıncı esnafını haksız rekabete sürükleyen Suriye ekmeğiyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ve Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin’in girişimleriyle yeniden harekete geçen zabıta ekipleri Suriye ekmeğinin yoğun olarak satıldığı bölgelere operasyon düzenledi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin’in de nezaret ettiği operasyonda zabıta ekiplerinin ele geçirdiği Suriye ekmeklerinin büyük çoğunluğunun küflü olması tehlikenin boyutunu bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Halk sağlığını tehdit eden küflü ekmekleri kamufle etmek için kullanılan yöntem ise zabıta ekiplerini bile şaşkına çevirdi. 8’li ekmek paketleri açıldığında, küflü ekmeklerin, ambalajların dış cephelerine yerleştirilen taze ekmeklerin arasına gizlenerek satışa sunulduğu anlaşıldı. Yapılan denetimlerde küflü ve şehir dışında üretildiği tespit edilen Suriye ekmeklerine imha edilmek üzere zabıta ekiplerince el konulurken, bunları satanlar hakkında da yasal işlem başlatıldı.

“MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK”

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Suriye ekmeğiyle mücadele konusunda geri adım atmayacaklarını söyledi. Başkan Sözütek, hijyenden uzak, sağlıksız koşullarda üretilen, sokak ve caddelerde satılan Suriye ekmeğinin hem haksız rekabete neden olduğunu hem de halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, Adanalılardan Suriye ekmeğini tüketmemelerini istedi. Adana ESOB’a bağlı Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin de fırıncı esnafı ve halkın çıkarlarını korumak için denetimlerin devam edeceğini kaydetti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir