20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Eğitim Sistemi Kafa Karıştırıyor…

Eğitim Sistemi Kafa Karıştırıyor…

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen’den Soru önergesi.

“AKP hükümetlerinin iktidara geldiği 2002 yılından beri eğitim alanında yapılan değişiklikler, ülkede sağlam bir eğitim sistemi oturtmaktan ziyade kafa karıştırmaktan öteye gidemedi.”

TÜRKİYE’NİN İHTİYACI İYİ EĞİTİLMİŞ BİR NESİLDİR

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde, çağımızın en önemli ihtiyacı olan eğitimin, özellikle ülkemizde, bireylerin sağlıklı toplumsal ilişkiler kurabilmesi, bilimde, ekonomide, kültürel mirasın korunmasında ülkemizi ileri götürmesi ve refah düzeyi yüksek, mutlu, özgüvenli bir nesil yetiştirmek için büyük önem arz ettiğini belirten Elif Doğan TÜRKMEN, ancak 2002 yılından bu yana sürekli yapılan değişikliklerle, eğitim sistemimiz yap boz tahtasına döndü dedi.

SINIR KAPILARINI AÇTINIZ, OKUL KAPILARINI DA AÇTINIZ MI?

OKULLARIMIZDAKİ SIRA SAYILARI SURİYELİ ÖĞRENCİLER HESAP EDİLEREK YENİDEN DÜZENLENDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, okulların serbest kıyafete geçmesinin aile ve çocuk üzerinde etkilerine dönük herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığına dair bilgi isteyen TÜRKMEN, Bakan YILMAZ’a ayrıca Adana’da öğrenim çağında olup okula giden ve gitmeyen öğrencilerin ve bu öğrencilerden kaçının Suriyeli çocuklar olduğunun sayısal verilerini sordu.

Velilerden gelen şikayetlerin büyük çoğunluğunun sınıfların kalabalık , dersliklerin yetersiz olması nedeniyle eğitimin kalitesinin düştüğü hakkında olduğunu kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, Bakan’dan, Adana genelinde eğitim kurumlarındaki derslik sayıları ve mevcut sıra sayısının öğrenciler için yeterli olup olmadığına dair bilgiler istedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir