29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dünyanın en eski köprüsünün üzerinde futbol heyecanı…

Dünyanın en eski köprüsünün üzerinde futbol heyecanı…

Adana Barosu Adonis Futbol Takımı ile Adana Ampute Engelliler Futbol Takımı dünyanın halen kullanılmakta olan en eski köprüsü olan Taşköprü’de gösteri maçı yaptı.
21 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Adana Barosu Adonis Futbol Takımı ile Adana Ampute Engelliler Futbol Takımı maç oynamaya karar verdi. Farkındalık oluşturmak için ise takımlar maçı Roma İmparatorluğu döneminde 384 yılında İmparator Hadrian tarafından, mimar Auxentius’a inşa ettirilerek ‘Justinian Köprüsü’ adı verilen, zamanla Taşköprü adını alan ve halen kullanılan 1635 yıllık Taşköprü üzerinde oynamaya karar verdi.
Taşköprü’nün tahsisi için ise takımlar Adana Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden ricada bulundu. Müdürlükte köprünün farkındalık projesinde kullanılmasının uygun olduğuna karar vererek izin verdi. maç golsüz beraberlikle tamamlandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir