19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dünyaca ünlü şefler şırdana hayran kaldı…

Dünyaca ünlü şefler şırdana hayran kaldı…

Bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Gastromasa’ya katılacak dünyaca ünlü şefler Adana yemeklerini tattı. Şırdanı ilk defa tadan şefler hayran kaldı.

ADANA LEZZETLERİNİ TATTILAR
Uluslararası şeflerin workshoplar ve özel sunumlarla sahne alacağı bu yıl beşincisi düzenlenen Gastromasa, 30 Kasım Cumartesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın işbirliğinde Gastromasa komitesi 18 ülkeden gelen 21 şefi ve gazetecileri Adana yemeklerini tatması için dün akşam Adana’ya getirdi. Akşam deniz ürünlerini tadan şefler ve gazeteciler, bugün ise Park Zirve Zaimoğlu Restoranı’na kentin yöresel yemeklerini tatmak için geldi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yemek öncesi yaptığı konuşmada Adana’nın yiyeceklerinin tanıtılması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

“GASTRONOMİ AÇISINDAN MÜKEMMEL BİR İL”
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise “Doğa, tarih ve gastronomi açısından mükemmel bir ildesiniz. Adana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ildir. Bu yıl ki Lezzet Festivali’nde hem Türkiye’ye hem de yurt dışına hitap ettik. Bu festivalin de Adana’nın tanıtımı için çok önemi oldu” diye konuştu.
ŞEFLER KEYİFLE YEDİ
Konuşmaların ardından katılımcılar şırdan dolması, içli köfte, çiğköfte, su böreği, yüzük çorbası, dolma, etli pilav ve zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra tatlıların tadına baktı. Bu sırada bazı şefler kente özgü olan şırdan dolmasını yeyip tadına hayran kaldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir