19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dünya Yaban Hayatı Günü…

Dünya Yaban Hayatı Günü…

Adana’da 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü kapsamında yemleme çalışması yapıldı.

Adana Doğa Koruma Milli Parklar İl Şube Müdürü Erdal Ceylan, yaptığı açıklamada, bu yıl sadece Adana hudutları dahilinde şube müdürlüğü ekiplerince tüm kış boyunca arpa, buğday, yonca, saman olmak üzere yaban hayvanlarına bırakılan yem miktarının 30 tonu aştığını belirtti.

Bu rakam müdürlüğün tüm yıllardaki yemleme faaliyetlerinin çok üzerinde olduğunu ve artarak devam ettiğini ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

“3 Mart Dünya Yaban Hayatı Gününde de yaban hayvanlarımızı unutmadık. Bu gün kapsamında Pozantı Akçateki·r yaylasında yılkı atları, Pozantı Karanfi·l Yaban Hayatı Geli·şti·rme sahası ile Sai·mbeyli· Hançerderesi· Yaban Hayatı Geli·şti·rme sahasında Anadolu yaban keçi·leri· ve kuşlar, Kozan göller yaylası ve Aladağ meydan yaylasında kuşlar için doğaya toplam bin 500 kilogram yem bıraktık.”

Ceylan, müdürlük olarak sokak hayvanlarını da unutmadıklarını sivil toplum kuruluşları katılımıyla bu hayvanlara da yemleme yaptıklarını belirtti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir