18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Çevre / Dolandırıcılar yakalandı…

Dolandırıcılar yakalandı…

Ev kadını Ayfer Y.’yi arayan, kendilerinin polis olduğunu söyleyen bir kişi, “Kuyumcu soygunuyla ilgili çalışma yapıyoruz, çalınan altın ve paraların sizde olduğu söyleniyor. Böyle bir soyguna karışmış olmanız mümkün değil. Ancak yine de altınları alıp kuyumcuya göstermemiz, paraların da seri numaralarına bakmamız gerekiyor” dedi. Bunun üzerine kadın paranın bankada, altınların ise evde olduğunu söyledi. Telefondaki kişi kadına altınları parka getirmesi gerektiğini, parayı bankadan çekip verdiği adrese otomobilin altına koymasını istedi. Kadın 1.5 kilo altını poşete koyup parka gelerek dolandırıcıya teslim etti. Daha sonra da bankaya gidip 24 bin lirayı çekip, verilen adreste otomobilin altına poşetle koydu. Dolandırıcı gelip buradan parayı alarak kayıplara karıştı. Ayfer Y., beklemeye başladı ancak kendisini tekrar kimse aramayınca dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.
Ayfer Y.’nin şikayeti üzerine çevrede araştırma başlatan polis ekipleri, topladığı güvenlik kamerası görüntü ve bilgilerle arama çalışması başlattı. Çalışma sonucunda kadını dolandıranın İncirlik yakınlarında oturan 26 yaşındaki Burak D. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Burak D.’nin verdiği ifade doğrultusuyla 32 yaşındaki İsa E., 21 yaşındaki İsmail T., 19 yaşındaki İsmail M. ile 27 yaşındaki İsmail D. de yakalandı. Şüphelilerin evinde yapılan çalışmalarda 10 sim kart, 12 eski tip cep telefonu, polis telsizi ile bilgisayar ele geçirildi. Yapılan araştırmada ise, birçok kişiye ait isim ve telefon listesi bulundu. Ancak Ayfer Y.’nin altın ve parası bulunamadı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir