25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Dolandırıcılar 900 bin liralık vurgun yaptı…

Dolandırıcılar 900 bin liralık vurgun yaptı…

Adana merkezli 11 farklı ilde yaşlı olabileceklerini düşündükleri Ayşe, Fatma, Mehmet ve Hüseyin gibi isimleri olan vatandaşları telefonla arayıp, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şebeke üyeleri, yaşlı insanlar üzerinden 900 bin lira elde etti. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra yaşlıları tuzağa düşüren dolandırıcıların, buluşma gününde kullanacakları şifre ve parolaları da vatan, millet ve bayrak gibi milli değerlerden seçtiği ortaya çıktı.
VATANDAŞLARI FETÖ’YÜ KULLANARAK TUZAĞA DÜŞÜRDÜLER İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine çeteye yönelik çalışma başlattı. Ekipler, 6 ay boyunca yaptığı takip sonucunda çetenin, telefonla aradıkları vatandaşları, “Terör örgütü PKK ve FETÖ’ye yapılan operasyon kapsamında, ev aramalarında kimliğiniz çıktı. Adınız terör olaylarında kullanılabilir. Evinizde altın ya da paranız varsa size göndereceğimiz polise verin. Operasyondan sonra size geri verilecek” diyerek dolandırdığı bilgisine ulaştı. Emniyetin ulaştığı bilgiler arasında çetenin, 12 ilde 10 vatandaşı, yaklaşık 900 bin TL dolandırdığı bilgisi de yer aldı.11 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucu şafak vakti Adana merkezli İzmir ve Şanlıurfa’da, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, çete lideri İbrahim K., Cuma A., Hamit A., Hüseyin B., Ali K., Eyüp Ç., Nabi D., Ömer Y., Emrah İ., Mehmet A., Nevzat K. ve Murat K. ile ismi açıklanmayan 4 kişinin de aralarında bulunduğu 16 kişi daha gözaltına alındı. Çetenin liderliğini yapan İbrahim K. ile birlikte 11 şüpheli tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir