25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Doğal ürünler, aracısız tüketiciye sunuluyor…

Doğal ürünler, aracısız tüketiciye sunuluyor…

Adana’nın geleneksel ürünlerinden oluşan Çiftçi Pazarı ile yöresel ürünlerin tüketici ile direk buluşmasını sağladı.

Sağlıklı, temiz ve adil bir hayat için yavaş yemek sloganıyla hareket eden Slow Food Adana liderlerinden Pırıl Bilici ve Çiftçi Pazarı Sorumlusu Efsun Gürani, Atatürk Parkı yanındaki 75. Yıl Sanat Galerisi bahçesindeki üretici ile tüketicinin buluştuğu pazarın belirli zamanlarda tekrarlanacağını söylediler.

Pazar hakkında bilgi veren Pırıl Bilici, çiftçilerin doğal, ilaç kullanmadan, mevsiminde yetişmiş Adana ürünlerinin direk aracısız tüketiciyle buluşturduğunu söyledi.

Pazarda, sağlıklı ürünlerin yanı sıra tüketicinin de bilinçlenmesi için eğitimler verildiğine dikkat çeken Bilici, “Slow Food Hareketi’nin temel amacı hem yerel kalkınmayı sağlayıp küçük üreticiyi korumak, hem de eğitimlerin olmasıdır. Pazarımızda plastik kullanımı olmayacak. Bütün paketlerimiz geri dönüşebilir ürünlerden oluşuyor. Ayrıca, kadın eğitimlerinin yanı sıra, çocuklara mevsiminde yararlı olan temiz sebze-meyvenin neler olduğu hakkında bilgiler veriliyor” dedi.

Slow Food’un uluslararası bir hareket olduğunu söyleyen Bilici, “Ana felsefemiz iyi-temiz-adil gıda. Slow Food Çiftçi Pazarı, küçük üreticinin yer aldığı, Adana’ya özgü ürünlerin üretildiği pazarlardır. Buradaki amaç küçük üreticinin kalkınması ve iyi, mevsiminde yerel ürünlerin bu pazarda bulunmasıdır. Pazarımızda; köfteler, meyveler, ekmek, zeytin, zeytinyağı, yöresel ürünler bulunuyor. Tufanbeyli’den kuru fasulye, nohut, barbunya, Saimbeyli’den mücella üzümünden pestil ceviz organik cevizimiz, organik üreticilerimiz var. Süt, yoğurt keçi firması bulunuyor. Adana şalgamı, andız pekmezi var ve çok değerli biliyorsunuz özel bir pekmezdir, Aladağ ilçesinden geliyor. Yüreğir ve İmamoğlu’ndan yine organik ürünlerimiz var. İmamoğlu’ndan organik Sebzeler pazarımızda. Meryem Kadın Kooperatifi, Saimbeyli’den yine kadın kooperatifi onların ürünleri, Adana topağı zeytini ile üretilmiş zeytinyağlarımız var. Adana’nın Karakılçık buğdayı ile yapılan artisan ekmek var. Adanalı şeflerimizden Adana Karakuş tatlısı, kaynar, sıkma, D börek var. Amacınız iyi, temiz ve organik ürünlerin halka yansıtılması” dediler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir