25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Doç. Dr. Ökten: “Ohal’de 2 Bin 761 Hekim İhraç Edildi”…

Doç. Dr. Ökten: “Ohal’de 2 Bin 761 Hekim İhraç Edildi”…

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, OHAL sürecinde 2 bin 761 hekimin görevinden alındığını belirterek, “Meslektaşlarımızın hastalarına ve öğrencilerine bir an önce kavuşabilmelerini mesleklerine geri dönmelerini istiyoruz” dedi.
Adana Tabip Odası’nca, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yapıldı. Yönetim kurulu üyelerinin ve doktorların katıldığı basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ökten, 14 Mart’a girerken 4 taleplerinin olduğunu bunların başında da ihraç edilen hekimlerin görevlerinin başına dönmesi olduğunu belirtti.
14 yıldır sürdürülen Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında niteliğin değil niceliğin öne çıktığını söyleyen Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Hekimler kısa sürede çok sayıda hastaya bakmak zorunda kaldı. Hastalara doğru düzgün fiziksel muayene yapılamadı. Nitelikli sağlık hizmeti sunabilmenin koşulları yok edildi. 14 yıldır hiç artmayan aksine giderek azalan bir parametrenin olduğunu görüyoruz” dedi.
Sağlık ortamındaki şiddetin sağlık sistemine yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, şöyle devam etti:
“Bu nedenle, uygulanmakta olan sağlık politikalarını ele almadan gösterilecek hiçbir yaklaşım, sağlıkta şiddetin çözümüne yönelik etkili bir çözüm ortaya koyamayacaktır. Bu amaçla sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleşmesine olanak sağlamalıdır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir