20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Diş Hekimliğinin 110 Yılı…

Diş Hekimliğinin 110 Yılı…

Bilimsel Diş Hekimliğinin kuruluşunun 110. Yılı Adana’da da kutlandı. Atatürk Anıtı önünde buluşan diş hekimleri, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde anıta çelenk koyup, Saygı Duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudu.Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu, akademisyenler ve diş hekimlerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Bizler ülkemizdeki ağız ve diş sağlığı problemlerine çözüm üretmek tedavi etmek için çaba sarf ederken ülkemiz gündemiyle ilgili aldığımız kötü haberlerle sarsılıyor, yaşamın içinde kötülüğün sıradanlaşmasını şaşkınlıkla korkuyla izliyoruz” diye konuştu.

Başkan Dt. Fatih Güler, “İlkokullarda yapılan florlu vernik uygulamasının yapılmasıyla ilgili veli onayının %70 lerden %30 lara düşmesini kendimize dert edip sağlık bakanlığına bu konuda özelden hizmet alımı çağrısı yaparken 15 yaşında bir çocuğun yine 15 yaşında bir arkadaşını pompalı tüfekle öldürdüğünün görüntüleri haber kanallarına düşüyor. Kötülük sıradanlaşıyor.

0-12 yaş arası, 0-18 yaş arası çürük diş, dolgulu diş, eksik diş sayısının istenilen düzeye gelmesi için çaba sarf edip bu konuda gerekirse özelden hizmet alınmalı derken 15 yaşındaki bir çocuğun yediği ilk kurşunla yerde kıvranırken yine 15 yaşında bir çocuk tarafından acımasızca bir kez daha kurşunlanmasına şahit oluyor ve yüreklerimiz acıyla doluyor kötülük sıradanlaşıyor. Bizler kamuda özelde diş hekimi tıp hekimi olarak hastalarımıza şifa dağıtmaya çalışırken hastaların doktorları darp ettiği hatta katlettiği haberleri haber kanallarına düşüyor.Nüfusumuzun %9 unun 65 yaş üstü olduğu, bu nüfusun %50 sinin total dişsiz olduğu ülkemizde total dişsizliğin tedavisi ve hastalarımızın rahat yemek yiyebilmesi için implant destekli protezler yaparken bu konuda devlet desteği beklerken hizmet almak için çözüm önerileri geliştirirken haber kanallarına yaşlı insanlara yapılan eziyetler, saygısızlıklar, hakaretler düşüyor” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir