28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Dinazorlar Parkı Açılıyor…

Dinazorlar Parkı Açılıyor…

Çukurova ilçesinde bazı iddialarla tartışma konusu olan Jurassic Park’la ilgili olarak açılan davada mahkeme, ‘yürütmenin durdurulması’ talebini oy birliğiyle reddetti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 3 Ekim Cumartesi günü açılacak Jurassic Park’a 250 fidan daha dikildiğini belirtti.

Bazı yurttaşların, “Betonlaşma olacak” ve “Yeşil katledilecek” gibi iddialarla karşı çıktığı Doğal Park 2 içerisinde yapılan Jurassic Park’la ilgili mahkemeden ilk karar çıktı. Adana 2. İdare Mahkemesi, açılan davada ‘yürütmenin durdurulması’ talebini reddetti. Mahkeme heyeti oy birliğiyle verdiği kararında, “Telafisi imkansız zararların doğmayacağı ve hukuka açıkça aykırı bir durum da olmayacağı” gerekçesiyle talebi reddetti. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Açılan dava yasal dayanaktan yoksundur ve mahkeme en doğru kararı vermiştir’’ diye konuştu.

Çetin, 100. Yıl Mahallesi’ndeki Doğal Park 2 içerisinde 30 dönümlük alana yapılan Jurassic Park’ta dinozor maketlerinin yer alacağı bölgede açılan çukurlara ve park geneline Çukurova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 250 fidanın dikiminin gerçekleştirildiğini belirtti.

Alana yeryüzünde yaşamış dinozorların en büyüğü olan 62 metrekare büyüklüğünde 2 dinozor dahil çeşitli büyüklüklerde 55 tane dinozor maketi yerleştirildiğini söyleyen Başkan Çetin, maketlerin yanına Masal Parkı, Çocuk Parkı, zıp zıp ve top havuzu da yapıldığını kaydetti. Başkan Çetin, “Bazı çevreye duyarlı vatandaşlarımızın endişelerinin yersiz olduğunu söylemiştim. ‘Yeşil alan artacak ve betonlaşma olmayacak’ demiştim. Çukurova Belediyesi’nin Çukurova halkı için güzel şeyler yaptığını herkes görüyor. Doğal Park şimdi daha yeşil oldu” diye konuştu.

Koşu ve yürüyüş parkurunun yenilendiği, yeşil dokunun korunup biraz daha geliştirildiği, sese ve harekete duyarlı dinozor maketleri ile masal okuyan ağaçların bulunduğu Çukurova Belediyesi Jurassic Parkı 3 Ekim 2015 Cumartesi günü törenle hizmete açılacak. Açılışta sanatçı Atiye tarafından bir konser verilecek. Çevre il ve ilçelerden de yoğun ilgi görmesi beklenen Jurassic Park’ın gelirinin bir bölümü Çukurova Belediyesi’nin kasasına girecek ve park 15 yıl sonra tümüyle belediyeye devredilecek. Doğal Park 2’ye girişte eskiden olduğu gibi herhangi bir ücret alınmayacak. Ancak Jurassic Park bölümüne girişte sembolik bir ücret alınacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir