29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Dilendirilen Suriyelilere polis sahip çıktı…

Dilendirilen Suriyelilere polis sahip çıktı…

Suriye’de yaklaşık 5 yıldır süren iç savaşta anne ve babaları ölen ve Adana’da dilendirildiği belirlenen 4 kardeşe polis sahip çıkıp, yurda yerleştirdi.

Seyhan ilçesinde polis 4 çocuğu dilenirken gördü. Yaşları 8 ile 16 arasında değişen biri erkek 4 çocuk, yanlarına polisin geldiğini görünce korkup ağlamaya başladı. Çocuklar anne ve babalarının Suriye’de savaşta hayatını kaybettiğini, akrabalarıyla Adana’ya geldiklerini, burada da dilendirildiklerini söyledi. Polis bunun üzerine çocukları asayiş ekipleri amirliğine getirdi. Burada çocuklardan en büyük olan kız çocuğu gözyaşlarını tutamadı.

Kendilerini görüntüleyen basın mensuplarından da utanıp yüzlerini saklamaya çalışan çocuklar bir süre burada bekledi. Kiminin ayağında ayakkabı bile olmayan çocuklar her zamanki gibi savaştan en çok zarar görenlerdi. Çocuk şube müdürlüğünde görevli polisler çocukları yurda yerleştirildi. Günlerce Adana’nın kavurucu sıcağında yalın ayak dilendirilen çocuklar şimdi devlet korumasında.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir