20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Deprem Haftası, Kendini Hatırlatıyor…

Deprem Haftası, Kendini Hatırlatıyor…

Ülke topraklarının yüzde 95’i deprem bölgesi içinde yer alırken, Çanakkale ve Adıyaman’da yaşanan son depremler, Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu ve depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini bir kez daha göz önüne serdi.

56 büyük deprem 80 binden fazla ölü

Türkiye’de geçtiğimiz son yüzyılda büyüklüğü 6 ve üzerinde olan 56 büyük deprem yaşanırken, bu depremlerde toplam 80 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. En son büyük deprem Van’da 23 Ekim 2011’de 7.2 büyüklüğünde gerçekleşirken, Türkiye’de insanların hala 17 Ağustos 1999’da Kocaeli ve Gölcük’te meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremi unutamadığı gözlemlendi.

40 bine yakın haber çıktı

Medya Takip Ajansı Interpress’in televizyon, internet ve yazılı basını kapsayan araştırmasına göre, depremler ile ilgili son bir yılda medyada 36 bin 736 haber çıkarken, 17 Ağustos depremi hakkında da 5 bin 534 haber yer aldığı belirlendi. Depreme karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekmek amacıyla her yıl Mart ayının ilk haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenen Deprem Haftası hakkında ise medyaya 7 bin 536 haber yansıdığı tespit edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir