20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “Demokrasi yoksa özgürlük de olmaz”

“Demokrasi yoksa özgürlük de olmaz”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 108.Yıldönümü nedeniyle bir dizi tören gerçekleştirildi. Törende konuşan, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir “Türkiye’de cezaevlerinde birçok gazeteci varken, binlerce gazeteci hakkında dava açılmışken bugünün bayram olarak kutlanılması düşünülemez” dedi.

Basından Sansürün Kaldırılışı’nın 108.Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Atatürk Parkı’nda ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile Yönetim Kurulu üyeleri Aliye Gültekin ve Sabit Özkeser tarafından anıta çelenk konuldu ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Katılımcılar daha sonra Basın Anıtı’na geçti.

Törende konuşan ÇGC Başkanı Esendemir, “Olağan Üstü Hal uygulaması kapsamında, Paralel Devlet Yapılanması ve çeşitli iddialarla Adana’da birçok gazetecinin evine polis tarafından düzenlenen operasyonlarda bazı gazeteciler gözaltına alınmıştır. Temennimiz gazetecilerin en kısa zamanda soruşturmalarının tamamlanarak aklanmaları ve aramıza dönmeleridir” dedi.

Esendemir, Gazetecilerin özgürce mesleklerini yapmalarını istiyoruz, ancak başka insanların özgürlüklerine kanunsuz olarak müdahale etmelerine karşıyız. Bugün Türkiye de cezaevlerinde birçok gazeteci varken, binlerce gazeteci hakkında dava açılırken ve soruşturma sürdürülürken bunun bayram olarak kutlanılması da düşünülemez” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir