24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Demirtaş okul Müdürleriyle buluştu…

Demirtaş okul Müdürleriyle buluştu…

Vali Mahmut Demirtaş, Adana genelinde faaliyette bulunan okul müdürleri ile konferansta bir araya geldi.
Seyhan ilçesi Şehit Yunus Uğur Ortaokulunda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Murat Süzen ve İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun da katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’un açılış konuşmasının ardından okul müdürlerine hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş, gençlerin ve çocukların çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojiyle donatılması ve onların milletimizin kültür ve medeniyet kodlarına vakıf bireyler olarak hayata ve geleceğe hazırlanmasının temel hedefleri olduğunu dile getirdi. Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin genç neslin ihya ve inşasındaki rolünün çok büyük olduğunu belirten Vali Demirtaş, millet olarak en büyük sermayemiz olan çocukları bir kuyumcu titizliği ile işlemek ve eğitimdeki başarının yükseltilmesi için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışılmak gerektiğini vurguladı.

Adana’nın eğitimdeki başarı çıtasını daha yükseklere çıkarmak adına büyük bir özveri gösterdiklerini vurgulayan Vali Demirtaş, “Çocuklarımızın, daha nezih ortamlara kavuşturulması amacıyla, eğitim yatırımlarımızı artırıyoruz. Başta okul ve derslik inşaatları olmak üzere, spor salonu, pansiyon ve diğer donatı unsurları ile fiziki sıkıntıların ortadan kaldırılması için yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar, ilimizin eğitim altyapısının iyileştirilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için tek başına kâfi değildir. Bu sebeple özel sektörden hayırsever vatandaşlarımıza, belediyelerimizden meslek odalarımıza her kesimin katkılarını bekliyoruz.” dedi.

Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bunu insanlığın hayrına kullanan, kültürlü, ahlaklı, nitelikli, bilime sevdalı bireyler yetiştirmek için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Vali Demirtaş, “ İl ve ilçe müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, şube müdürlerimiz, tüm okullarımızın eğitim-öğretim durumlarını yerinde görmeli, eksikliklerin giderilmesi noktasında koordineli çalışmalıdır. Okul veli iş birliği artırılmalı ve sosyal medya kullanımı konusunda da son derece dikkatli olunmalıdır. Ayrıca okullarımızın güvenliği konusunda da gerekli önemler alınmalıdır. Okul çevresine gelen ve öğrencilerinizi rahatsız eden şahıslar emniyet personeline bildirilmelidir.” dedi.
Bağımlılıkla mücadelenin de kararlılıkla devam ettiğini kaydeden Vali Demirtaş, “Okul çevresinde metruk bina bulunuyorsa belediyeye ve emniyete ivedilikle bildirilmelidir. Uyuşturucu madde satışı ve kullanımı ile ilgili gerek okul içinde gerekse okul dışında son derece dikkatli olunmalıdır. Bizler bu konudaki hassasiyetimizi daima canlı tutuyoruz.” dedi.
Konuşmasının devamında “İllegal örgütlerin kendilerine eleman devşirmeye çalıştıkları alanların başında eğitim kurumları da gelmektedir.” diyen Vali Demirtaş, “15 Temmuz hain darbe girişimi, öncesi, sonrası en ince ayrıntısına kadar evlatlarımıza anlatılmalıdır. Evlatlarımızın anne-babalarına, ailelerine yönelik olarak 15 Temmuz temalı etkinlikler yıl boyu gerçekleştirilmelidir. FETÖ’nün özellikle eğitim alanında yeniden yapılanma girişimlerine karşı uyanık olunmalıdır.” şeklinde konuştu.

Vali Demirtaş okul müdürlerine yönelik verdiği konferansın devamında Adana’da 15 Temmuz’da yaşananları da katılımcılarla paylaştı. Ülkemiz tarihinde ilk kez bu çapta bir darbe girişiminin, bizzat milletimiz tarafından engellendiğini dile getiren Vali Demirtaş, bu açıdan değerlendirildiğinde milletimizin demokrasiye, , hukukun üstünlüğüne, istiklal ve istikbaline bağlılığının, tüm dünyaya bir kez daha gösterildiğini ifade ederek milli iradesine sahip çıkan tüm Adanalılara gösterdikleri kararlı duruştan dolayı teşekkür etti.

Etkinlik, Vali Demirtaş’ın açıklamalarının ardından sona erdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir