19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dana eti yedi diye linç edildi, laboratuvar ‘keçi eti’ dedi…

Dana eti yedi diye linç edildi, laboratuvar ‘keçi eti’ dedi…

Hindistan’da Eylül ayında dana eti yediği söylentisi üzerine ailesinin önünde başı taşlarla ezilerek öldürülen Müslüman adamın aslında keçi eti yediği ortaya çıktı.
Polis, Uttar Pradeş eyaletine bağlı Dadri köyündeki linçin ardından 50 yaşındaki Muhammed Ahlak’ın evinden aldığı etleri tahlile göndermişti.
Times gazetesine göre, hazırlanan ön raporda incelenen örneklerin keçi eti olduğu belirtildi. Etlerin bir başka laboratuvara daha gönderileceği açıklandı.
Muhammed Ahlak 50 yaşında bir tarım işçisiydi.
Saldırıda Ahlak’ın 22 yaşındaki oğlu da ağır yaralandı.
Olayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.
Hindistan’da sığır kesimi çok hassas bir konu ve inek-öküzler ülke nüfusunun yüzde 80’ini oluşturan Hindular tarafından kutsal sayılıyor.
Uttar Pradeş ise, sığır eti kesimi, satışı ve tüketimi yasaklarının yakında daha da sıkılaştırıldığı eyaletler arasında.
Sığır eti yasağı, bu eyaletlerde, hükümetin ne yenip ne yenemeyeceğine karışmaması gerektiğini söyleyen kesimlerin tepkisine yol açmış ve eleştirilmişti.
Ahlak’ın evi 100 kadar kişi tarafından saldırıya uğradı.
Muhammed Ahlak’ın 18 yaşındaki kızı Sacide, Indian Express gazetesine saldırganların köyden 100 kadar kişilik bir grup olduğunu söyledi.
Sacide, “Sığır eti yediğimizi söyleyip kapıları kırdılar, babamı ve abimi dövmeye başladılar. Babamı dışarı çekip taşlarla vura vura dövdüler” dedi.
Hindistan’ın Uttar Pradeş de dahil 11 eyaleti ile iki özerk bölgesinde inek, öküz, boğa, dana kesimi yasaklanmıştı. BBC.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir