18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Dalgıçlar, Silahların Gölgesinde Ceset Aradı…

Dalgıçlar, Silahların Gölgesinde Ceset Aradı…

Adana’da PKK yandaşlarının sık sık eylem yaptığı mahaldeki sulama kanalında kaybolan Suriyeli 19 yaşındaki Ali İlhan’ı cesedi, otomatik silahlar ve zırhlı aracın gölgesinde arama yapan dalgıç polisler tarafından bulundu. Bu sırada bazı gençler de kanalda yüzmeye devam etti. Olay yerine gelen gencin 3 ablası ise sinir krizi geçirdi.

Suriye’den kaçarak Adana’ya gelen Ali İlhan, merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu mahallesindeki akrabalarının yanına sığınıp, tarım işçisi olarak çalışmaya başladı. Aşırı sıcaklar nedeniyle tarlada bunalan Ali İlhan, öğle saatlerinde Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalına girdi. Yüzme bilmeyen Suriyeli genç, akıntıyla sürüklenmeye başladı. İhbar üzerine sağlık ekipleri, Sualtı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler sevk edildi.

Ali İlhan’ın girdiği sulama kanalının bulunduğu mahalle, PKK terör örgütü yandaşlarının eylem alanı ve güvenlik güçlerine yönelik saldırıların sık görüldüğü bölge olması nedeniyle geniş güvenlik önlemi alındı. Zırhlı ekip aracı ve otomatik silahlı meslektaşlarının gözetiminde hazırlık yapan dalgıç polisler, sulama kanalına girdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu Suriyeli gencin cesedi bulundu.

Ali İlhan’ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu arada bazı gençlerin aynı kanalda serinlemek için yüzmeye devam etmesi de dikkat çekti.

Öte yandan İlhan’ın ablaları Kevser, Sema Nur ve Hira da koşarak olay yerine geldi. Genç kızlar kardeşlerinin sağ salim çıkartılması için bir umutla beklemeye başladı. Su altı ekibi sulama kanalında yaklaşık 1 saat boyunca arama yaptı. Ekipler arama sonucunda İlhan’ı suya girdiği yerin yaklaşık 4 kilometre uzağında bulup kanaldan çıkardı. Bu sırada İlhan’ın kız kardeşleri onun bulunduğunu görünce umutla ona doğru koştu. Ancak olay yerine geldiklerinde kardeşlerinin cansız bedenine görünce “Ali” diye bağırıp gözyaşlarına boğuldular. Genç kızların yaktıkları ağıtlar orada bulunan herkesi ağlattı.

Genç kızlar İlhan’ı son bir kez olsun görmek istedi ancak polisler izin vermedi. Ali İlhan’ın cansız bedeni ambulans ile morga götürüldü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir