16 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Cumhuriyetin Kurucusu CHP 95 Yaşında…

Cumhuriyetin Kurucusu CHP 95 Yaşında…

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve Cumhuriyetin kurucusu olmasının yanında Cumhuriyet devrimlerini de gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Yaşı Adana’da Atatürk Parkı’nda kutlandı.

İl Başkanı Av.Emrah Kozay’ın il Başkanları toplantısı ve parti genel merkezinin organize ettiği kutlama programı için Ankara’da olması nedeniyle katılamadığı kutlamaya Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 26.Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 22.Dönem Adana Milletvekili Ziya Yergök, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.

“CUMHURİYETİ KURAN PARTİ”

İl Başkan Yardımcısı Halime Ünlü ile Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre ve Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra katılımcılar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı söyledi. İl Başkan Yardımcısı Halime Ünlü, yaptığı konuşmada “Halk Fırkası” adıyla bizzat Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyeti kuran parti olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi aracılığıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet devrimleriyle birlikte ulusun, kulluktan kurtulup yurttaş, birey haline geldiğini dikkati çeken Ünlü, “Cumhuriyet Halk Partisi, saltanatı kaldırıp, hilafete son veren, laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayıran; kurtuluş mücadelesinin ardından yokluk ve yoksulluk içindeki ülkemizde tarımı ve sanayiyi ayağa kaldıran, kadınları toplumun asli unsuru haline getiren, ülke ekonomisine can veren iktisadi işletmeleri kuran; Osmanlı’dan kalan borçları ödeyen, köy enstitüleri ve toprak reformuyla Anadolu aydınlanmasını başlatan; insanları etnik köken, din, dil, ırk gibi farklılıkları nedeniyle ayrıştırmayıp, herkesi kucaklamış, ulusal birliği sağlayıp, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren; çok partili sisteme geçişi sağlayarak Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir” diye konuştu.

Kökleri Kuvayı Milliye’ye dayanan CHP’nin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda etnik kökeni, dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm yurttaşları kucaklayan parti olduğunun altını çizen İl Başkanı Av. Emrah ise yaptığı yazılı açıklamada, “Ulusal birliği sağlayan, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren CHP, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük eden, İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdüren partidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetin teminatı olduğunu vurgulayan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “CHP, çağdaş yarınların garantisi, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisi, çağdaşlaşma ve ulusal kalkınmanın kalesi, Aydınlık yarınların mimarıdır. Katılımcı demokrasinin ve her türlü ayrışmadan uzak birlikte yaşamın en güzel örneği İzmir’in kurtuluşunu, partimizin kuruluşunu bir kez daha kutluyorum. Yaşasın CHP, dünya durdukça var olasın İzmir!” diye konuştu.

TBMM KİT Komisyonu Üyesi, CHP Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili Orhan Sümer, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan CHP’nin 95 yıldır Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin ve özgürlüğün güvencesi olduğunu belirterek, “Bugün de CHP’ye ve onun koruyucusu ve savunucusu olduğu değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Partimiz, bugün ve yarın da ülkemizin onurlu ve çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi ve tüm vatandaşlarımızın mutluluğunun daimi olması için kararlılıkla çalışmaya devam edecektir” dedi.
CHP kadrolarında geçmişten bu yana umutsuzluğa asla yer olmadığını kaydeden CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ise , CHP’nin Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasında inandığı yolda hiç durmadan yürüyeceğini, CHP’nin neferleri olarak halkın sorunlarına eğilmek ve çözümü için çaba sarfetmeye özen göstereceklerini söyledi.
Dr. Şevkin, “CHP’nin 95. Kuruluş yılı ulusumuza kutlu olsun. CHP varsa herkes için var. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın CHP” şeklinde konuştu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet’i kurarak demokrasimizi inşa etmiş, çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin temellerini atmıştır. Atatürk’ün en büyük iki eserinden biri olan asırlık çınar CHP, yalnızca ulusumuzun kaderini değiştirmekle kalmamış, mazlum halklara da umut olmuştur. Tüm ezilenlere, onurlu ve bağımsız bir yaşamın mümkün olduğunu kanıtlamıştır.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir