20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova’da ‘Sanat Sokağı’ için harekete geçildi…

Çukurova’da ‘Sanat Sokağı’ için harekete geçildi…

Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu 2016 yılının ilk toplantısını onlarca projenin önerildiği bir platformda gerçekleştirdi.
Kadınlar Sohbet Evi’nden Sanatçılar Sokağına, şehrin heykellerle donatılması ve işsizliğin azaltılması dahil çok sayıda proje teklifine sıcak bakan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Her şeyi bilemeyiz; onun için danışıyor, dinliyor ve gereğini yapıyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk kez 19 ay önce Adana’da oluşturulan Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu 7. toplantısını çeşitli oda, vakıf, STK, sanatçı ve akademisyenlerin katılımıyla yaptı. Son üç ayda gerçekleştirilen icraatlar hakkında üyelere bilgi veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Danışma Kuruluna “Bize bir fener tutun. Biz her şeyi bilemeyiz; onun için danışıyor, dinliyor ve gereğini yapıyoruz. Bize yardımcı olun ve biz de sizlerden yararlanalım” diye seslendi. Akdeniz El Sanatları Derneği Başkanı Serdar İnözü, TMMOB MO temsilcisi Eren Tümer ve diğer bazı katılımcılar, “Böylesine anlamlı bir toplantıya davet ettiğiniz için sağolun” diyerek Başkan Çetin’e teşekkür etti.

Toplantıya TMMOB Mimarlar Odası’nı temsilen katılan Eren Tümer, “Danışma Kurulu gelecek için bizi umutlandırıyor” dedikten sonra her türlü fikir ve projenin yer alacağı bir düşünce havuzundan söz etti ve “Tasarım atölyeleri oluşturun” diye öneride bulundu. Bir başka proje teklifi ise ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’dan geldi. Ciddi bir işsizlik sorunu olduğunu ancak nitelikli eleman bulamama diye bir mesele olduğuna dikkat çeken Sakarya, “iş makinesi operatörlüğü kursu” açılmasına öncülük edilmesini önerdi. Başkan Soner Çetin, bu öneriye ve istihdama yönelik bazı atölyeler oluşturulması tekliflerine sıcak bakarken bir park içinde Kadınlar Sohbet Evi yapacaklarını müjdeledi.

Beyin fırtınası şeklinde geçen Çukurova Belediyesi Danışma Kurulunda Kadın Meclisi adına söz alan Feray Özyazgan Çukurova’ya 23 Nisan’da bir çadır içinde buz pateni tesisi getirtilmesini, Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Cin, kentin çeşitli noktalarına sanat değeri yüksek heykeller yapılmasını, AGESDER Başkanı Serdar İnözü de uygun bir sokağın Sanatçılar Sokağı haline getirilmesini teklif eden isimler oldular. Kürsü özgürlüğünün çok önemli olduğunu vurgulayan TMMOB İMO Başkanı Nazım Biçer’in gündemli toplantılar yapılması önerisi de Sanat Sokağı yapılması teklifi de Başkan Soner Çetin’in olumlu yaklaşımıyla kabul edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir