19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇUKUROVA’DA REFERANDUM…

ÇUKUROVA’DA REFERANDUM…

Çukurova ilçesindeki bir parkta emekli dinlenme evi yapılmak istenmesi tartışmaya yol açınca referanduma gidildi.
Adana’da Çukurova Belediyesi tarafından Toros Mahallesi’ndeki bir parkta kurulmak istenen Emekli Dinlenme Evi’nin yeri konusundaki tartışmada uzlaşma sağlanamayınca referanduma gidildi. Tüm hazırlıkları Çukurova İlçe Belediyesi tarafından yapılan referandum nedeniyle sandıklar kuruldu. Belediye görevlileri, genel ve yerel seçimlerde olduğu gibi Toros Mahallesi’nde oturanlarla sınırlı olarak seçmen listesi hazırladı ve saat 09.00-17.00 saatleri arasında oylama gerçekleştirildi. Oylama yapılan yere gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Emekli dinlenme evinin yapılıp yapılmayacağına halk karar verecek” dedi.
Oy veren vatandaşlarla da görüşen Başkan Soner Çetin, referandum yapılmasına yönelik kararı için teşekkür edenlere, “Biz katılımcı ve çoğulcu belediyeciliğin gereğini yapıyoruz. bugün gerçek bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Halkın kararı ne olursa olsun saygı göstereceğiz” diye konuştu. Belediyece hazırlanan projenin uygulama aşamasında, “Biz burada emekli dinlenme evi istemiyoruz” diyen 150 kişilik bir kesime karşın başka bir kesimin de “Biz istiyoruz” dediğine dikkat çeken Başkan Çetin, “Biz de bu şartlar altında halka gidelim istedik. ‘Yapılsın’ kararı çıkarsa yapacağız, ‘’Hayır, yapılmasın’’ denirse de saygı göstereceğiz” dedi.
Referandumu izlemeye Çukurova’daki tüm mahalle muhtarlarının da gelmesi dikkat çekti. “Demokrasi Şölenine Hoşgeldiniz” pankartı altında muhtarlara teşekkür eden Başkan Çetin, daha önce de 100. Yıl Mahallesi’ndeki pazar yerinin değiştirilmesi konusunda çıkan anlaşmazlık üzerine de referandum yapıldığını hatırlattı. Çetin, “Demokrasi sadece her 4-5 yılda bir ülke ve ilçe hakkında karar veren seçimleri yapmakla sınırlı değildir, olmamalıdır. Biz önemli konularda anlaşmazlıklar çıktığı takdirde yine halka soracağız, halk ne derse ne isterse ona göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir