19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova’da Emekli Evi…

Çukurova’da Emekli Evi…

Adana’da Çukurova İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Emekli Dinlenme Evleri kadın ve erkek emeklilerin bir arada olacağı bir anlayışla hizmete sokuldu. Çay, kahve gibi içeceklerin ücretsiz, günlük gazete ve dergiler ile Kitapların bulunduğu emekli evleri için Başkan Soner Çetin, “Sadece erkeklerin değil, kadın-erkek birlikte sohbet edilip satranç ve tavla oynanabilen bir sosyal tesis yaptık” dedi.
Çukurova Belediyesi Türkiye’de ilk kez kadın ve erkek emeklilerin bir arada dinlenip hoşça vakit geçirebileceği Emekli Dinlenme Evleri’ni hizmete açtı. Çukurova’nın Mahfesığmaz, Huzurevleri ve Belediye Evleri mahallelerinde hizmet verecek olan Emekli Dinlenme Evleri’nin açılışına meclis üyeleri ve muhtarların yanı sıra emekli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Verdiği bir sözü daha tutmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Özellikle dar gelirli emeklilerimizi düşünerek emekli dinlenme evleri yapacağımızı vaat etmiştik. bugün bir sözü daha tutmuş oluyoruz. Üç emekli evini birden açmanın kıvancı içindeyim” diye konuştu.
EMEKLİLERİMİZE BAKIŞ AÇIMIZ ORTADA
CHP’nin emekli vatandaşlara yönelik bakış açısının 7 Haziran seçimleri öncesindeki ikramiye vaatleriyle somut olarak ortaya konduğunu hatırlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yıllarını ülkesi, kenti ve ailesi için emek vererek geçiren emeklilerimize ikinci baharlarında biraz daha huzur verebilir, onları rahat ettirebilirsek ne mutlu bize. Özellikle dar gelirli emekli vatandaşlarımızın bu Emekli Dinlenme Evleri’ne yoğun ilgi göstermesi anlamlı. Ne kafeler ve ne de kahvehanelerle rekabet içindeyiz; biz bir çay parasını öderken sıkıntı yaşayan dar gelirli emeklimizi düşündük, hedef kitlemiz onlardır” dedi.
AYRI GAYRI YOK, KADIN-ERKEK BİR ARADA
Çukurova Belediyesi’nin hizmete açtığı Emekli Dinlenme Evleri’nin her Sabah 08.30’da açılıp akşam 19.00 gibi kapanacağını, çay ve kahve gibi içeceklerin ücretsiz olacağını, ayrıca her türlü günlük ulusal ve yerel gazeteler ile dergilerin bulunacağını belirten Başkan Soner Çetin, kadınlara seslenerek şöyle dedi:
“Özellikle emekli kadınlarımızın bu tesislere sahip çıkmasını istiyoruz. Buralar sadece erkeklerin geleceği tipik kahvehanelere benzemeyecek. Satranç gibi akıl oyunları oynanacak, kulüpler kurulacak. Ayrı gayrı yok, kadın ve erkek emeklilerimiz el ele kol kola gireceği arkadaşça bir ortamı oluşturmak en büyük dileğim. Vatandaşlarımızı da bu evlerimize kitap bağışında bulunmaya çağırıyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir