19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova yöresinde öğle tatili 3 saat olmalı!

Çukurova yöresinde öğle tatili 3 saat olmalı!

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, son günlerde gerek Adana gerekse Çukurova Bölgesi’n de hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiğini, bu durumun da insanın vücut ısısını yükselterek aşırı sıvı kaybı yaşattığına dikkati çekti. Poyrazoğlu,yaşanabilecek sağlık sorunları nedeniyle özellikle dışarıda çalışanların öğle tatilinin Haziran- Ağustos ayları arası 3 saat olması gerektiği önerisinde bulundu.

Aşırı sıcaklardan dolayı kişide oluşan sıvı kaybının sonrasında baş ağrısı, baş dönmesi, görme bozukluğu, bilinç kaybı, tansiyon düşmesi, bitkinlik, çarpıntı, halsizlik giibi çok geniş bulguların ortaya çıkabileceğinin altını çizen Hakan Poyrazoğlu, kalp sağlığı açısından güneşe ve sıcağa maruz kalmayı çocuk ve erişkin olarak iki şekilde değerlendirebileceklerini, çocuklarda kalbin hızının sıvı kaybına bağlı olarak artabileceğini zaten kalp fonksiyonu yetersiz olan hastanın daha da kötüleşebileceğini yada bulguların daha çabuk ortaya çıkabileceğini dile getirdi.

Erişkinlerde de bu durumun aynı şekilde seyredebileceğini vurgulayan Poyrazoğlu, kalp kroner damarlarda darlık varsa sıcağa maruz kalmayla kalp krizi riskinin normalden daha fazla meydana gelme olasılığının bulunduğunu, sıcağın kalp krizini direk tetikleyebileceğini, kalp kapak hastalığı varsa nefes darlığı, bayılma ve yine kalp krizi gibi bir takım olumsuz vakaların ortaya çıkmasının çabuklaşabileceğini ifade etti.

Yapılması gereken en önemli şeyin korunmak olduğunu belirten Doç Dr. Hakan Poyrazoğlu, özellikle Adana ve Çukurova Bölgesin de 10.30-16.00 arası dışarıya çıkılmasının riskli guruplar için sakıncalı olduğunu, dışarıya çıkacakların ise koruyucu önlemlerini alması gerektiğini dile getirerek, yaşlılar ve çocukların tabiatları gereği hassas bünyeye sahip olduklarını bu kişilerde birde kalp hastalığı varsa kesinlikle belirtilen saatlerde sıcaktan korunmaları gerektiğini aksi halde düşünülenden daha fazla olumsuz sonuçla karşılaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Aşırı sıcaklardan ötürü kalp krizi, ani beyin ve hipertansiyon rahatsızlarının en fazla korkulan hastalık gruplarının başında geldiğini söyleyen Hakan Poyrazoğlu, “aşırı sıcaklarda bol bol sıvı alınmalı, daha az kalorili yemekler yenmeli, meyve sebze daha sık tüketilmeli, özellikle tehlikeli saatlerde fiziksek aktivitelerden uzak durulmalı ve hava durumu yakından takip edilmeli planlar ona göre yapılmalı, hatta dışarıda çalışanlar için öğle tatili arası 3 saate çıkarılmalı” açıklamasında bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir