25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Çukurova Tarım Fuarı Kapılarını Açtı…
UYGULAMALI ÇUKUROVA TARIM FUARI, 230 FİRMANIN KATILIMIYLA ÇUKOBİRLİK TESİSLERİ’NDE AÇILDI. (NURİ PİR/ADANA-İHA)

Çukurova Tarım Fuarı Kapılarını Açtı…

Çukurova’nın en büyük kentleri Adana ve Mersin başta olmak üzere bölgeye hitap eden fuar, Türkiye’de düzenlenen diğer tarım fuarlarından farklı olarak, firmalara hem kapalı sergileme hem de uygulama imkanı sunacak demonstrasyon alanları ile kendine özgü bir fuar olarak ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bölgenin en büyük tek parça kapalı salonu olma özelliğindeki fuar alanında, 230 firma ürünlerini görücüye çıkardı.

Çukurova Tarım Fuarı, birçok yeniliğe de imza atmaya hazırlanıyor. Toprağa ekilen tohumu, ürünü, gübreyi, ilacı, işleyen traktörü, biçerdöveri, silajlamasını, sap kırma makinesinden anıza ekim makinesine, drenaj sistemlerine kadar her türlü alet, sistem ve ekipmanları uygulama tarlasında görerek test etme ve karşılaştırarak satın alma imkanı sunacak olan fuarda, katılımcı firmaların verdiği büyük destek ile sektörün özlediği, hak ettiği kalitede bir fuar bölgeye kazandırılıyor.

Öte yandan, ilk kez bu fuarda tarım bakanlığı kayıt sistemlerinden herhangi birine kayıtlı olan çiftçiler arasında yapılacak çekilişle traktör ve ekipman hediyeleri verilecek.

Fuarın açılış konuşmasını yapan ELKA Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, alışılan fuarcılık anlayışına farklı bir soluk getirmek için yola çıktıklarını belirterek, fuar alanında dünyaca ünlü, gelişmiş fuarların vazgeçilmezi olan, “Uygulama Tarlası” projesinin de hayata geçtiğini kaydetti. Yamaç, 50 bin fuar ziyaretçisi hedeflediklerini dile getirdi.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Sakar ise Çukobirlik’in geçmişten bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yıllar önce Çukobirlik’te işçi olarak çalışmaya başladığını, daha sonra mühendis ve genel müdür müşavirliği yaptığını anımsatarak bugün çok güç kaybetmiş olan Çukobirlik’in bol kazançlı zamanlarına atıfta bulundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise en anlamlı fuarlardan birinin tarım fuarı olduğunu anlattı. Çukobirlik’te düzenlenen bir fuar organizasyonunun oldukça cesurca olduğunu vurgulayan Büyük, “Bu tür sanayi kuruluşlarının, farklı maksatlarla kurulmuş olmakla birlikte değişik dönüşüm, kentsel dönüşüm ya da bu yapıların dönüşümü çerçevesinde değişik maksatlarla kullanımına imkan veren bir durumu da değerlendirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Çukurova Tarım Fuarı, Adana-Mersin karayolu üzerindeki Çukobirlik Tesisleri’nde 20 Eylül’e kadar açık kalacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir