24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova ödülü sahibini buldu…

Çukurova ödülü sahibini buldu…

Çukurova Sanat Girişimi’nin (ÇSG) geleneksel olarak her yıl verdiği Çukurova ödülü Ünlü Arkeolog Prof.Dr. Mehmet Özdoğan’a verildi.
Ödül töreni nedeniyle Adana’ya gelen, ABD Bilimler Akademisi (NAS) üyesi de olan Prof.Dr. Özdoğan, ÇÜ Tıp Fakültesi ile Adana Koleji’nde söyleşilere de katıldı. Arkeoloji alanında 25 kitap, çok sayıda makalesi bulunan Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, törende bir konuşma yaparak ödüle layık görüldüğü için teşekkür etti. Özdoğan’a ödülünü Çukurova Sanat Günleri Kurucusu Çetin Yiğenoğlu ve Adana eski milletvekili Zülfikar İnönü Tümer takdim etti.
Özdoğan, “2 gündür bulunduğum Adana’da güzel etkinliklere katıldım. Eğitim seviyesi çok iyi olan insanlarla tanıştım. Böyle günler düzenleyerek Adana ve Türkiye için önemli hizmetler sunan ÇSG’ye teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.
ÇSG Kurucusu Çetin Yiğenoğlu, dünyayı etkisi altında bulunduran salgın nedeniyle Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’ni gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını, Adana’nın bu özgün ve bağımsız sanat etkinliği ile birçok ülkede adından söz ettirdiğini belirterek, “Bu süreçte Çukurova Ödüllerini aksatmamakla yetinebildik” dedi.
Ödül töreninin ardından konuklara müzik dinletisi yapıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir