20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova ‘da parklar yenileniyor…

Çukurova ‘da parklar yenileniyor…

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, park yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. 2 yılda 28 yeni park yapan ve 11 parkı yenileyen Başkan Soner Çetin, Van’ın Bahçesaray ilçesinde 17 yıl önce şehit düşen Uzman Çavuş Faik Balcı’nın adını verdiği parkın, yenileme çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi.
Şehit Faik Balcı’nın adının verildiği, Kenan Evren Bulvarı’ndaki parkı şehit babası İsfendi Balcı’yla gezen ve oğlunun adına yakışır bir park yapılacağı sözünü veren Başkan Çetin, “5 ay önce sözünü verdik, bir ay içinde de parkın yenilenmiş halinin açılışını yapacağız. Vatanımızın bir karış toprağı için canını veren şehitlerimizin adını en güzel parklarımızda yaşatacağız” dedi.
Şehit Faik Balcı Parkı’nda, kullanılamaz hale gelen, yol, aydınlatma, oturma grupları, kamelyalar ve çocuk oyun gruplarının en son modellerle donatılacağını belirten Başkan Soner Çetin, şehidin adı verilen parkın A’dan Z’ye yenileme çalışmalarının bir aya kadar tamamlanacağını ve görkemli bir açılış töreni ile Çukurova halkının hizmetine sunulacağını söyledi.

Şehit Faik Balcı’nın Yüreğir ilçesine bağlı Hakkıbeyli Köyü’ndeki mezar bakımını da 5 ay önce yaptıran Başkan Çetin, Anneler Günü’nde şehit ailesine ziyareti sırasında şehit ailesinin isteklerini dinledi. Şehit babası İsfendi Balcı’nın, “Başkanım, haftada 2-3 gün oğlumun mezarı başına giderek, onunla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Oğlumun mezarını severek ve çevresini temizleyerek, düzenleyerek mutlu oluyorum. Mezarın başına çeşme yaparsanız, oğlumun mekanını daha güzel hale getirmek istiyorum” talebinde bulundu. Başkan Çetin şehit babasına, “Oğlunuz bizim de bir kardeşimiz. Onun mezarına da, ismine de sahip çıkmak boynumuzun borcu. Mezarına çeşme de getiririz, çevre düzenlemesi de yaptırırız, bakım ve onarımını da. Siz yeter ki sizin acınız biraz olsun hafiflesin. Biz gereken tüm hizmeti sizler için yaparız” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir