25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Çöplük sorunu sürüyor…

Çöplük sorunu sürüyor…

Yıllardır çözülemeyen sorunlarından birisi olan Sarıçam çöplüğü hakkında, Sarıçam Platformu üyeleri Bülent Maraklı, Enes Cihan Yalman, Veysi Kurul, Taner Talaş ve Harun Kaya konuyu yargıya götürerek çöplüğün taşınmasıyla alakalı dava açmışlardı. Sarıçam çöplüğü hakkında Adana 3. İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuru reddedilirken, İstinaf Mahkemesi ise yapılan itirazı haklı görerek bilirkişi incelemesine karar vermişti.
Geçtiğimiz cuma günü bilirkişi heyeti sabah saatlerinde çöplük alanına gelerek gerekli incelemeyi yaptı. Bilirkişi heyetinin rapor sonucu, daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek.
“MUHATABINIZ BÜYÜKŞEHİR”
Özellikle akşam saatlerinde kokudan pencereyi dahi açamadıklarını belirten vatandaşlar, “Evimizde misafir kabul edemiyoruz. Akşamları işten eve geldiğimizde balkonlarımızda bir yorgunluk kahvesi içmek istemiyoruz ama yapamıyoruz. Çocuklarımız kokudan dışarı çıkıp rahat rahat oynayamıyor. Çoğumuz burada ev sahibiyiz, dolayısıyla gidecek bir yerimiz yok. Bu nedenle bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor” dediler.
Bunun üzerine bir firma yetkilisi, Sarıçam Çöplüğü için Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yap-İşlet-Devret (DİY) modeli ile çalıştıklarını dile getirdi. Yetkili, konuyla ilgili vatandaşın muhatabının Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtti.
Bir vatandaşın özellikle gece saatlerinde başlayan kokunun sebebini sorması üzerine yetkili, olağanüstü bir durumun olmadığını söyledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir