19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Çirkin Kral, Çukurova’da anıldı…

Çirkin Kral, Çukurova’da anıldı…

Çukurova Belediyesi, sinemanın Çirkin Kralı Yılmaz Güney için anma töreni düzenledi.
Usta sinemacı Yılmaz Güney, ölümünün 33’ncü yıl dönümünde ünlü halk ozanı Ali Asker ve şair Taner Nart’ın katıldığı programla anıldı.
Ercan Çetin Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen anma programına CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP ilçe başkanları Yüksel Erdoğan, Abeydullah Kolcu ve Yılmaz Güney’in erkek kardeşi Özlen Pütün de katıldı. Etkinlik, sanatçının hayatını ortaya koyan ve özel olarak hazırlanan sinevizyon ile başladı. Fransa’da yaşayan ünlü halk ozanı Ali Asker sazı ve türküleri, Adanalı şair Taner Nart ise usta şairlerin şiirleriyle etkinliğe renk kattı. Nart’ın okuduğu şiirler duygusal anlar yaşatırken, geceye katılanlar ünlü ozan Ali Asker’in türkülerine hep bir ağızdan eşlik etti.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yılmaz Güney adına sine günleri düzenleyeceklerini söyledi. Çetin, “Fikirleri, ustalığı ve yürekli çıkışlarıyla yüreklerimizde taht kuran ustayı anmak ve onu yaşatmak boynumuzun borcudur. Güçlü sesi ve müthiş güzel çaldığı sazı ile Fransa’dan etkinliğimize gelen Ali Asker’e, muhteşem şiir performansıyla gecemize renk katan şair Taner Nart’a ve bizleri yalnız bırakmayan tüm Yılmaz Güney dostu olan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Böylesine usta bir sanatçının adına yakışır Sinema Günleri ve ayrıca kısa film – belgesel film yarışmalarını içerecek festival yapacağız” dedi.
Etkinliğin sonunda ozan Ali Asker ve şair Taner Nart ile Yılmaz Güney’in kardeşi Özlen Pütün’e teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir