19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Çilem Doğan, ”Adalet Yerini Buldu”…

Çilem Doğan, ”Adalet Yerini Buldu”…

Adana’da eşine öldürmekten yargılandığı davada 15 yıl hapse mahkum edilen bir çocuk annesi Çilem Karabulut, 50 bin TL kefaletle tahliye edilmesinin ardından baba evinde geldi.

Tutuklu bulunduğu Mersin’in Tarsus ilçesindeki Kadın Cezaevi’nden tahliye olan Karabulut, daha sonra buradan Adana’nın Kiremithane Mahallesi’ndeki babaevine geldi. Burada mahalle sakinleri ve kadınlar tarafından alkışlarla karşılanan Karabulut, 2,5 yaşındaki kızını kucağına alarak, büyük sevinç yaşadı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabulut, “Geç gelen bir adaletti ama yerini buldu. Adalete güveniyordum. Uzun yıllardır bu adaleti arıyordur. Gerek avukatım İsa Bey, gerekse kadınlar, dışarıda oluşan kamuoyu, medya bizi yalnız bırakmadı. Yalnız olmadığımı bilmiyordum. O kapıdan çıkacağımı biliyordum. Bugün ya da yarın diyordum” dedi.

Karabulut, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yargıtay kararını beklemiyordum. Bana söz vermişlerdi. Yargıtay kararından önce seni çıkartacağız diye. Ben de buna yürekten inanıyorum. Gerçekten de sözlerini tuttular. Kızıma kavuştuğum için çok mutluyum. Bir belayı def ettim. Karışık duygular yaşıyorum ve bu duyguların tarifi yok.”

“Kadın mücadelesinde sembol oldum” diyen Karabulut, şöyle devam etti; “Çünkü şiddete karşı boyun eğmedim. Koruma kararları çok aldırdım ancak sesimizi duyan olmadı. Ben bir insanı öldürdüm, bir insanın canına kıydım ama buna mecburdum. O şiddete maruz kalan, sesini bir türlü duyuramayan, koruma kararlarının sessiz kaldığı bir kadındım ve artık tüm kadınların sesiyim.”

Bir yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatan Karabulut, “Ben bir yıldır içeride tutsakken, benim için mücadele eden kadınlar çok oldu. Ben de ömrüm yettiğince kadınlar için mücadele edeceğim. Cezaevindeyken de bunu kendi kendime söz vermiştim. Şiddet maruzu bir kadınım. Hala etkisinden kurtulamadığım bir durum. Artık o günler geride kaldı ve şuan tarifi imkansız bir mutluluk yaşıyorum. Katil bir insanın koynunda yaşamaktansa özgür olmak çok güzel bir şey.” ifadesini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir