25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Çiftçilik Yük Olarak Görülüyor…

Çiftçilik Yük Olarak Görülüyor…

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Doğan Türkiye’nin giderek tarımdan ve kırsaldan uzaklaştığını, tarımsal üretimi büyük işletmelerin ve şirketlerin tekeline terk ettiğini söyledi. Doğan, “Ne yazık ki gıda güvencesini ulusal önceliklerle ve üretimle ele almayan siyaset yaklaşımı, tarımsal üretimi büyük işletmelerin, şirketlerin tekeline veriyor. Küçük ve orta büyüklükte tarım işletmeciliğini, çiftçiliği yük olarak görüyor” dedi.
‘SATIŞIN DEĞİL ÜRETİMİN TANZİM EDİLMESİ’

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak çözüm önerilerini sıralayan Doğan şöyle konuştu:”Çiftçinin üretim araçları yoluyla desteklenmesi, tüketimin değil üretimin özendirilmesi, satışın değil üretimin tanzim edilmesi, İthalatla çözüm değil, ulusal kaynaklara ve önceliklere dayalı yerel üretim yapılması; çiftçi örgütlenmesinin tabana dayalı gerçekleşmesi ve üreticilerin kooperatiflerde örgütlenmesi. Bu kooperatiflerin üretim aşamasında ve pazarlama aşamasında etkili olması, üretim planlamasının yapılması, tarım topraklarının amaç dışı kullanımının önlenmesi, gençlere ve kadınlara yönelik özel politika araçlarının geliştirilmesi ve uygulanması bir tercih değil zorunluluktur.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir