26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Çiftçi borca çalışıyor…

Çiftçi borca çalışıyor…

Akın Özdemir anısına düzenlenen “Toplumcu Gözle Tarım Reformu” konferansının açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Ülkede uygulanan neoliberal politikalarla kırsal alanların geri bırakıldığını ve şirketler yararına düzenlenen tarım politikaları ile yoksulluğa mahkûm edildiğini söyledi.
Tarımı büyük şirketlerin kontrolüne geçirmek için yıllardır uygulanan bu politikalar karşısında üretimden kopan köylülerin kent varoşlarını oluşturduğunu kaydeden Karademir, “Kırsalı kapitalist piyasa mekanizmasına göre düzenlemek için bilerek hizmet götürmeyen, küçük aile çiftçiliğini dört bir yandan kuşatan bu yağma düzenine dur demek zorundayız. Kırsala eğitim hizmeti bile götürmeyen, kırsaldaki çocukları tarikat yurtlarına mahkum eden bu karanlık politikalardan vazgeçilmelidir. Yakın zamanda ilçemiz Aladağ’da kaybettiğimiz gencecik yavrularımızı unutmamalıyız” diye konuştu.
TÜMER: “HEP BİRLİKTE AYDINLIK GELECEK İÇİN MÜCADELE VERELİM”
Konferansa katılan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise Ziraat Mühendisliği Fakültesi Öğrencisi Dicle Ayaz’ın ‘Küçükken karanlıktan, büyüdükten sonra aydınlıktan korkar olduk’ cümlesini onaylayarak “Alışkanlıklarla, şartlanmışlıklarla, zorla öğretilmişliklerle artık aydınlık bizi rahatsız etmeye başlıyor. Çok doğru” dedi.

Bir insanın adının son kez anılana kadar yaşadığını, Akın Özdemir’in ailesine yeniden başsağlığı dilediğini vurgulayan Tümer, “Ne mutlu ki Akın Özdemir, gençlere ışık olmuş. Her karanlıkta hepimiz adına, ülkemiz adına yeni bir umut, yeni bir ışık doğuyor. Aydın ve çağdaş gençlerimiz ülkemizin içinde bulunduğu kaotik ortamda umutlarımızı yeşertiyor” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir