19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP’li Tümer: Boğulmaları durduralım…

CHP’li Tümer: Boğulmaları durduralım…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, bunaltıcı sıcakların başladığı şu günlerde sulama kanallarındaki boğulmaların önlenebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta içinde iki kuzenin, önceki gün de 6 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği sulama kanallarında serinlemeye çalışan çocuklarla bir araya gelen Tümer, boğulmaların önlenebileceğini savundu. Tümer’le sohbet eden çocuklar, havuzların paralı olması nedeniyle sulama kanallarını tercih ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Tümer, “Kentte Büyükşehir’e ait mevcut havuzlar Büyükşehir Belediyesi eliyle eğitmenler gözetiminde çocukların ücretsiz yararlanabileceği şekilde düzenlenebilir. Havuz sayısı artırılabilir” dedi.

HAVUZ ÜCRETSİZ OLURSA ÇOCUKLAR KANALI TERCİH ETMEZ

Havuzlardan ücretsiz faydalanacak çocukların sulama kanallarını tercih etmeyeceğine inandığını belirten Tümer, şunları söyledi:

“Bunaltıcı sıcaklarda dar gelirli ailelerin çocukları zorunlu olarak sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor. İmkanı olan aileler denize, yaylaya gidebiliyor ancak imkanı olmayan aileleri de düşünmek zorundayız. Bu ailelerimizin çocukları da en yakın sulama kanallarına yöneliyor. Sonuçta istenmeyen kötü tablolarla karşılaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne ait havuzlar da çocukların ücretsiz kullanabileceği cazip bir hale getirilebilirse boğulma olaylarının yok denecek kadar azalacağını düşünüyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir