25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP’den Eylem…

CHP’den Eylem…

16 Nisan referandumunun yıldönümünde alanlara inen CHP örgütüne diğer siyasi partiler, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri de katılarak destek verdi. Adana Atatürk Parkı’nda toplanarak oturma eylemi yapan CHP’liler “OHAL değil, demokrasi istiyoruz” diye haykırdı. CHP Adana İl Başkanı Barut,yaptığı konuşmada FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü halin, ilan edilişindeki amacından uzaklaşıp, demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik saldırıya dönüşen bir rejim haline geldiğini belirterek, “OHAL değil, demokrasi istiyoruz” dedi.

Barut, “OHAL, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur” dedi. Ayhan Barut, OHAL’in AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığını belirterek, OHAL’in faşizan sınırlarını aşıp sağcı solcu, muhafazakâr sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüştüğünü vurguladı. Barut, “OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine ‘artık yeter’ demeye başlamıştır.
Bugün iktidar partisi OHAL’i bir kez daha uzatmanın peşindedir” vurgusu yaptı.

“Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir” diyen Barut, şunları kaydetti: “Bizim talebimiz kesindir: Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine DERHAL son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile açılan savaş son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir” dedi. CHP’liler daha sonra sessizce dağıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütleri Türkiye tarihine “mühürsüz seçim” olarak geçen 16 Nisan referandumunun yıldönümünde diğer siyasi partiler, demokratik kitle ve sivil toplum örgütleriyle birlikte “OHAL değil demokrasi” istiyoruz talebiyle alanlara indi. Adana İl Başkanı Ayhan Barut, FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü halin, (OHAL) ilan edilişindeki amacından uzaklaşıp, demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik saldırıya dönüşen bir rejim haline geldiğini söyledi. Barut, “OHAL, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur” dedi.
CHP örgütlerinin 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği “OHAL değil demokrasi istiyoruz” konulu basın açıklaması ve sessiz oturma eylemi Adana’da Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, diğer siyasi partiler, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği ortak basın açıklamasını CHP İl Başkanı Ayhan Barut yaptı.
Barut, 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen 16 Nisan referandumunun, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkeye dayattığını bildirdi. Türkiye’nin 21 aydır OHAL ile yönetildiğine dikkati çeken Barut, “İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir” diye konuştu.
OHAL’in AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığını belirten Barut, OHAL’in faşizan sınırlarını aşıp sağcı solcu, muhafazakâr sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüştüğünü vurguladı. Barut, “OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir