19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Siyaset / CHP ‘nin kadın adayları…

CHP ‘nin kadın adayları…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 21 Mart’da yapılan eğilim yoklamasında Avukat Elif Doğan Türkmen, Yüksek Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin ve Avukat Rukiye Çinkılıç üçlüsünün erkek adayları adeta sollayıp listeye girmeleri sevnçle karşılandı.

Adana’da Avukat Elif Doğan Türkmen tüm rakiplerini geride bıraktı ve birinci sıraya oturdu. Türkmen, belediye başkan adayı olmak için çaba sarf etmiş ancak, Genel Merkez’in onayını alamamıştı. Adana’da dördüncü sırayı yine bir kadın aday Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin aldı. Avukat Rukiye Çinkılıç ise sekizinci oldu.

Kadın milletvekili aday adaylarının eğilim yoklamasında elde ettikleri başarı parti tabanında da geniş bir yankı uyandırırken, kadın dayanışması da tam not aldı.

CHP’liler, “Bu başarının 7 Haziran’da sandığa yansıyacağını ve kadın seçmenlerinde CHP’ye karşı sevgilerinin bir kez daha artacağı” görüşündeler. Adana siyasetinde de kadınların söz sahibi olması da büyük ilgiyle karşılandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir