19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP Milletvekilleri Çukurova’nın konuğu oldu…

CHP Milletvekilleri Çukurova’nın konuğu oldu…

Çukurova İlçe Belediyesi’nin, “Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da” düzenlediği konferanslar dizisi bu ay CHP Genel Başkan Başdanışmanı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in katılımı ile gerçekleşti.
‘OHAL, Demokrasi ve Türkiye’nin Geleceği’ konulu panelde değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekilleri Ahmet Akın, Eren Erdem ve Barış Karadeniz salonu dolduran vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkiye’nin 18 aydır yönetildiği OHAL’in parlamenter sisteme vurulan en büyük darbe olduğunu savundu. Karadeniz, “20 Temmuz 2016 tarihi ile itibariyle Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Açığa alınan ve ihraç edilenler, kapanan TV’ler, kapısına kilit vurulan yayınevleri, örgütlenme özgürlüğünün elimizden alınmasıyla insan hakları büyük bir yara aldı. Ülkenin ihtiyacı olan bilim insanları teker teker yok ediliyor, KHK’lar ile bir çok kesim zan altında bırakılıyor. Bu süreç birçok mağdur yarattı. Ülkede simitçi, akademisyen, çiftçi herkes ama herkes mağdur. Ülkenin geleceğini konuşmamız gereken bir ortamda OHAL konuşuyoruz. ‘OHAL bu vatana ihanet’ diyerek geldiler, 7. Kez uzattılar” dedi.
OHAL AKP’NİN FIRSATÇILIĞIDIR
OHAL’i, “fırsatçılık” olarak nitelendiren CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise “Sanki olağanüstü hal var ve bu durumla ancak bu şekilde mücadele edebiliriz imajı veriyorlar. Korku devleti yarattılar, gençlerimiz özgürce hiçbir şey söyleyemiyor, yazamıyor, çizemiyor. İnsan haklarında çok büyük bir ihlale yol açıyorlar, AKP büyük bir suç işliyor. 7. kez uzattıkları OHAL ile ülkeyi karanlığa hapsediyorlar” diye konuştu.
POLİTİK MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ
Panelistlerden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ise “OHAL demek faşizm demektir. Bugün biz örgütlü bir kötülükle mücadele ediyoruz. Bu yüzden bizim tarlayı, emeği, işçiyi, kadını, gençliği örgütlenmemiz, politik mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor. Bunun için yeni bir siyasal üsluba ihtiyacımız var. Bu lisan Türkiye’nin bütün değerlerini kapsamalıdır. Biz 81 milyon vatandaşımızla refaha kavuşmak için halkın değerlerinden korkmayacağız ve kavga etmekten korkmayacağız. Gerçekten de direne direne kazanacağız. Olağanüstü koşullarda olağan mücadele yöntemleri ile savaşılamaz. Demokratik, barışçıl bir politik hareketle sesimizi yükseltecek, halka birebir temas edecek ve başaracağız” dedi.
HER AYIN 19’UNDA SAAT 19’DA ARALIKSIZ SÜRÜYOR VE SÜRECEK
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşlara panele gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. Çetin, “Her Ayın 19’unda Saat 19’da panelimiz 4 yıldır aralıksız sürüyor ve sürecek. Her Ayın 19’unda Saat 19’da değerli konuklarımızla muhteşem paneller gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ata’mıza ve Cumhuriyete son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Bugün konuğumuz olan değerli milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Çetin, CHP Milletvekilleri Ahmet Akın, Eren Erdem ve Barış Karadeniz’e plaket ve çiçek takdim etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir