29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP İlçe Başkanı Cirit: ‘Çanakkale tarihimize damga vurmuştur’

CHP İlçe Başkanı Cirit: ‘Çanakkale tarihimize damga vurmuştur’

Cumhuriyet Halk Partisi Ceyhan İlçe Başkanı Fikret Cirit; 18 Mart Çanakkale şehitleri ve Çanakkale Zaferinin 106 yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında şu görüşlere yer verdi.
. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde Vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır.
Nasıl 106 yıl önce ecdadımız iman gücüyle bu ülkeyi düşmanlardan kurtarmışsa, bugün de Allah’ın izniyle aynı güçle vatanımıza göz diken şer odakları bertaraf edilecektir.
Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde, Anadolu’nun her köşesinden Çanakkale’ye giderek, gözünü kırpmadan ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere, bu vatan için gözünü kırpmadan şehit düşen tüm asker, polis ve sivillerimiz ile gazilerimizi minnetle anıyorum dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir