28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP İl Başkanı Barut “Hep beraber 1 Mayıs’a”

CHP İl Başkanı Barut “Hep beraber 1 Mayıs’a”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “İşçi Bayramı” olarak adlandırılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, ağır koşullarda, güvencesiz bir şekilde çalışan emekçi kesim tarafından bayram olarak kutlanamadığını bildirdi, Adanalıları 1 Mayıs etkinliklerine davet etti.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs’ın geçmişten bu yana Türkiye tarihinde büyük öneme sahip bir mücadele günü olduğunu kaydetti. Emeğin en yüce değer olduğunun altını çizen Barut, emekçilerin uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle her geçen gün hak kayıplarına uğradığını, iş güvencesinin kalmadığını, emek sömürünün en üst düzeye çıktığını ve emekçilerin çok düşük ücretlerle adeta köle gibi çalışmak zorunda kaldığını vurguladı.

Bu sorunların emek ve üretim odaklı bir anlayışla oluşturulacak ekonomik politikalarla çözülebileceğini dile getiren Barut, emek sömürüsünün karşılığı olan taşeron, çağdaş köleliğin karşılığı olan kiralık işçiliğin son bulması gerektiğini söyledi. Barut, “Kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamına kadro verilmeli, sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı, çalışanlar grevli toplu sözleşme hakkına kavuşmalı, haftalık çalışma süreleri dünya standartlarına getirilmeli, asgari ücret üzerindeki vergiler kaldırılmalı ve çalışanlar insanca yaşayabilecekleri bir ücretle çalışmalı” dedi.

Önlenemeyen iş cinayetlerine de dikkati çeken Barut, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sorununun çözülmesi için özerk yapıda bir “İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği Konseyi”ne ihtiyaç olduğunu ifade etti.

“İşçi Bayramı” olarak adlandırılan 1 Mayıs’ın, emek kesiminin yaşadığı yaşamsal sorunlar nedeniyle bayram olarak kutlanamadığını aktaran Barut, “1 Mayıs’ta alanlarda emek kesimiyle dayanışma içinde olacağız. Emek en yüce değer anlayışıyla emekçilerin yükselttikleri mücadele sonuna kadar destek vereceğiz” diye konuştu.

KESK, DİSK, TMMOB, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu’nun organize ettiği 1 Mayıs yürüyüşünün, pazartesi günü saat 15.00’te Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayıp Uğur Mumcu Alanı’ndaki mitingle son bulacağını aktaran Barut, tüm Adanalıları emekçilerle dayanışmaya davet etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir