28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Çevre / CHP’ herkesin hakkını verecek…

CHP’ herkesin hakkını verecek…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 1 Mayıs kutlamalarında geniş katılımlı olarak yer aldı. 7 Haziran’a “Yaşanacak bir Türkiye” sloganıyla hazırlanan CHP’de Adana İl Örgütü Seyhan Belediyesi önünde toplanan yürüyüş kolunda yer aldı.

İl Başkanı Burhanettin Bulut, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ile partililerin katılımıyla Ziyapaşa Bulvarı üzerinden gerçekleştirilen yürüyüşte kitle sloganlarla ve alkışlarla malum zihniyeti protesto etti, 1 Mayıs’ı kutladı. Güzergah boyunca yurttaşlar da CHP İl Örgütü’ne alkışlarla destek verdiler

İl Başkanı Burhanettin Bulut yaptığı açıklamada, CHP’nin emeğin en yüce değer olduğuna inanan bir parti olduğunu söyledi.

CHP’nin emekçilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini belirten Bulut, emek sömürüsünün bugünkü karşılığının taşeron olduğunu vurguladı. Bulut, “CHP iktidarında Türkiye’de taşeron işçisi kalmayacak. Kamuda taşeron uygulamasına son verilecek ve tüm taşeron işçiler kadrolu olacak. Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Haftalık çalışma süresi de ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate inecek” dedi.

Özellikle taşeron işçilerinin insan onuruna yakışmayan bir ücret olan asgari ücretle evine ekmek götürmeye çalıştığına dikkati çeken Bulut, “CHP iktidarında asgari ücret üzerindeki vergi kalkacak ve asgari ücret aylık net 1500 TL’ye yükselecek. İşveren ödediği vergiyi çalışana ödeyeceği için bu uygulama işverene ek bir külfet getirmeyecek. Asgari ücret, her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak” diye konuştu.

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin de önemli bir sorun olduğunun altını çizen Bulut, “özerk yapıda bir ‘İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği Konseyi” oluşturulacağını, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının ücretlerini işverenden değil oluşturulacak fondan alacağını kaydetti. Bulut, “Böylece iş sağlığı ve güvenliği uzmanları görevlerini layıkıyla yapacak, iş cinayetleri de son bulacak” şeklinde konuşarak tüm emekçilerin bayramını kutladı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Tekin En Büyük Hayalini Açıkladı…

Tekin, Seyhan’da 2 yeni bulvar, yerinde kentsel dönüşüm, açılacak cadde ve sokaklar, altı otopark olacak …

Barut: “Bu Düzeni Değiştireceğiz”

Saimbeyli Belediye Başkan adayı İsmail Durmaz ve İlçe Başkanı Güven Altan ile esnaf ziyaretlerine katılan Barut, …

Adana’da Temizlenen Kanallar Tekrar Kirletildi…

Kent merkezinin güney ve kuzey bölgelerindeki mahallelerden geçip Çukurova’nın 2 milyon dekar tarım arazisine can veren …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir