18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Siyaset / CHP Gurubu Adana’da…

CHP Gurubu Adana’da…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil’den oluşan “CHP İş Dünyası Grubu”nu bir dizi temasta bulunmak üzere Adana’ya geldi.

Kentte ilk olarak CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Faik Öztrak ve beraberindekiler, burada bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, narenciye ihracatının düşmesi ve ürünlerin dalında çürümeye mahkum kalmasına dikkat çekmek amacıyla portakal suyu dağıtıldı, masaya portakallar dizildi.
Öztrak, AK Parti Hükümeti’nin ülkeyi iyi yönetemediğini savundu. Ülkede birçok hakla beraber teşebbüs hüviyetinin de kalmadığını ileri süren Öztrak, “Çünkü bu ülkede Cumhurbaşkanı talimatıyla banka kapatılmaktadır, hükümetin talimatıyla şirket yönetimlerine el konulabilmektedir” diye konuştu.

Suriye’deki iç savaşın 4. yılını doldurduğunu anlatan Faik Öztrak, AK Parti’nin dış politikasını eleştirdi. Ülkedeki sığınmacı sayısının resmi rakamlara göre 1 milyon 700 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 2 milyonu aştığını vurgulayan Öztrak, bu nüfusun Türkiye’nin 70 ilindeki nüfustan daha fazla olduğunu söyledi.
Göçmen probleminin kısa dönemli bir sorun olmaktan çıktığını vurgulayan Öztrak, Birleşmiş Milletler’in (BM) araştırmalarına göre Türkiye’ye gelen mültecilerin önemli bir kısmının artık geriye dönmeyeceğini söyledi. Okul çağındaki 500 bin Suriyeli çocuğun sadece 175 binine eğitim verebildiklerini ifade eden Öztrak, “Bunlara doğru düzgün sağlık hizmetleri veremiyoruz, iyi besleyemiyoruz. Bunların hepsi geri dönmeyecek ama fırsat eşitliği sahibi olamayacak bir neslin Türkiye’de oluşmasına neden oluyoruz ve ömür boyu bu nesil kayıp olduğu için Türkiye bunlara bakmak zorunda. Oysa bir an önce harekete geçip, bunların da ekonomiye, büyümeye katkıda bulunan bir nesil haline getirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir