20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI ATAY, ADANA’DA YOĞUM BAKIMLARDA DOLULUK HAKKINDA KONUŞTU…

CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI ATAY, ADANA’DA YOĞUM BAKIMLARDA DOLULUK HAKKINDA KONUŞTU…

-“İNSANLAR YATAK BULMAK İÇİN, DOKTOR BULMAK İÇİN, YER BULABİLMEK İÇİN BİZİ ARIYORLAR”

Adana’daki yoğum bakım ünitelerindeki doluluğa dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamalarının doğru olmadığını ifade etti.

CHP Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, katıldığı bir programda Adana ve gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Açıklamaları esnasında İl Sağlık Müdürü’nün, “Adana’da hastanelerde yoğun bakım yatakları dolu iddiaları yalan” ifadelerine cevap veren Atay, vatandaşların hastanelerde yer bulmak için İlçe Başkanlarını aradığını dile getirdi.

“SAHRA HASTANESİ GÜNDEME GELDİĞİNDE, KARA PROPAGANDA YAPTILAR”
Adana’da ihtiyacı karşılamak üzere yapılması planlanan sahra hastanesinin engellendiğine dikkat çeken İlçe Başkanı Atay, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sahra hastanesinin çalışmasını başlattığında, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı başta olmak üzere, davulları ellerine aldılar, dünyanın lafını ettiler, kara propaganda çıkardılar. Ya arkadaş ortada sağlık sorunu varsa, ‘Büyükşehir Belediyesi bunu düşünmüş, çok güzel.’ ‘Tamam kardeşim yardımlaşalım, biz iki yatak koyalım, o iki yatak koysun, bu hazırda dursun deseydi… Şimdi buradaki bütün salvonun amacı tükürdüğünü yalamamak. Ölüyoruz kardeşim, ölüyoruz” dedi.

“COVİD HASTASINI 3 İLAÇ VERİP EVE GÖNDERİYORUZ”
Sahra hastanesinin önemine vurgu yapan Başkan Atay, “Gönül isterdi ki sahra hastanesi gündeme geldiğinde o karanlık günlerin, o kötü günlerin atmosferi içerisinde bir siyasi meseleye dönüştürmeksizin, hep birlikte Adanalılar olarak, ben de iki yatak alaydım, imkânı olan birisi de bir yatak koysaydı da burada bir sahra hastanemiz olsaydı. Şimdi lazım mı, lazım. Ne yapıyoruz COVİD hastası çıkan kişiye bakıyoruz, 3 tane ilaç veriyoruz, evine git, evinde kal diyoruz. Bakın çoğu evde bu sorun var. Eve gitse evde yaşlısı var, çocuğu var onlara bulaştıracak. Olsaydı sahra hastanemiz kötü mü olurdu?” ifadelerini kullandı.

“YATAK İÇİN, YER İÇİN ARIYORLAR”
Vatandaşların yer ve yatak bulmak için İlçe Başkanlarını aradıklarını dile getiren Atay, “İlçe Başkanı olmamız sıfatıyla, bizi kaç tane hasta arıyor biliyor musunuz? ‘Hastam kapıda, serviste, yer bulamıyoruz, yoğun bakımda yer yok diye arıyor. Bakın boy boy açıklama var ama bir de buna karşılık bize gelen talepler var. İlçe Başkanı tüm arkadaşlarımızı kendi bölgelerinden ilçelerinden insanlar yatak bulmak için, doktor bulmak için, yer bulabilmek için arıyorlar. Ancak yoğun bakımın dolu olmadığı dile getiriliyor. İşte bu da bir gerçeklik” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir