20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP Ceyhan: Referandumda “Hayır” Çalışmaları Sürüyor…

CHP Ceyhan: Referandumda “Hayır” Çalışmaları Sürüyor…

İlçe binasında yapılan toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Kadir Aydar yaptığı konuşmada, “Bundan sonra AKP’nin çıkarmak istediği bu diktatörlük anayasasına hayır demek için tüm vatandaşlarımızı evlerinde, iş yerlerinde, sokaklarda tek tek görüşerek neden hayır dediğimizi anlatıp desteklerini isteyeceğiz ve Cumhuriyet değerlerini, Atamızın ilke ve inkilaplarını savunmak için Hayır diyoruz, Yargının, Yasamanın ve Yürütmenin tek bir kişide toplanmasına yeni anayasa değil “DİKTATÖRLÜK ANAYASASI”” dedi
Aydar “Meclisteki sayısal çoğunlukları elinde bulunduran hükumet zorbalıkları ile geçirdikleri bu anayasada emekçilere, kadınlara, işsizlere, farklı inanç gruplarına yer verirmemiştir, buna karşıyız getirilmek istenen bu sistem de ise savcıların yargıçların, bakanların, hatta ve hatta milletvekilleride dâhil olmak üzere Cumhurbaşkanına hesap veriyor ama Cumhurbaşkanı kimseye hesap vermiyor dedi bunun neresi tarafsızlıktır diye konuştu. Bu Anayasa maddelerinde tamamen adaletsizlik, var her şeyin bir elde toplanması, otoriterleşmesinde büsbütün diktatörlük vardır”dedi. Aydar konuşmasının devamında Hukuk İşlemez Hale geldi ve buda Demokrasinin ölüm fermanıdır” diye konuştu.

Bu Anayasa “Demokrasinin ölüm fermanıdır” diyen Aydar, “150 yıllık parlamento geleneğine sahip olan Türkiyemizde 93 yıllık laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti geleneğine sahip olan ülkemiz anayasasını çağdaş demokrasi anlayışıyla taçlandırmamız gerekirken ortaçağ zihniyetine döndürme çabaları ve evet demek Türkiye toplumunu yok sayarak demokrasinin ölüm fermanını imzalamak olacaktır işte bu yüzdendir ki bu anayasaya bizler hayır diyoruz.
Bunların siyasetine ve 15 yıllık hükümet oldukları sürede geçmişten günümüze baktığımızda dış politikada ABD’nin ipiyle indikleri kuyudan Rusya’nın ipiyle çıkmaya çalışıyorlar yani dememşu ki iktidar yönetme gücünü kaybetmiştir. AKP ve Saray’da çok iyi bilmeli ki, bu sorunlar toplumu ayrıştırarak, gücü bir oldu bitti ile tek elde toplayarak değil, hukuku özgürleştirerek, demokrasiyi işleterek çözülebilir” diye konuştu.

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak işçilerle, emekçileri, kadınları, gençlerle bütün ezilenleri, demokrasiyi hak ve özgürlükleri, eşitlik ve barış mücadelesini savunmaya devam edeceğiz. Faşizmin bir çeşidi olan Başkanlık dayatmasına karşı çıkacağız da “HAYIR” diyeceğiz. hayır kampanyasının desteklenmesi için Türkiye Laikdir, Laikde kalacaktır. HAYIRDA HAYIR VARDIR” vardır”
İlçe başkanı Aydar’ın konuşmasının ardından söz alan Kadın Kolları Başkanı Suna Turunç ise şu sözlere yer verdi.
“GELECEĞİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIR”

“Ülkemizin geleceği için Hayır diyeceğiz ve bu kampanyamızı mahalle mahalle, köy köy, ev ev gezerek selam vermediğimiz, sıkmadığımız el kalmayacak şekilde yürüterek kadın kollarımız ve üyelerimiz ile mücadelemizi devam edeceğiz haklı olduğumuz mücadelemize inanıyoruz ve sandıklardan hayır çıkması için Kadın kollarımız, Gençlik kollarımız, Parti üyelerimiz, İlçe yöneticilerimiz ile her koldan çalışmalarımızı sürdürüyoruz sonuna kadarda mücadele edip Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız eşit, özgür ve kardeşlik çerçevesi içerisinde Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyet ilkeleriyle özgürce yaşamak için “GELEĞİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIR” diyoruz. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışarak 16 Nisan günü sandıklardan HAYIR çıkması için diktatörlüğün olmaması için tüm halkımızı duyarlı olarak hayır demeye davet ediyoruz”

Kadın kolları başkanı suna Turunç’un ardından söz alan CHP Ceyhan Seçim komitesi başkanı ve Eski Ceyhan İlçe başkanı Mahir karataş ise sözlerinde şu ifadelere yer verdi.

“BU SEÇİM PARTİ SEÇİMİ DEĞİLDİR PARTİLER ÜSTÜ SEÇİM”

“Referandum sürecinin partiler üstü bir konu olduğuna değinerek bu seçim ne CHP, ne AKP, ne MHP, nede HDP’nin seçimi değildir. Bu referandum süreci bir sistem değişikliği değil bir rejim değişikliğidir diyerek ve Cumhuriyet bize Atamızdan emanet ve bizlerde bu emaneti ilelebet payidar kılacağız. Sıkıntılı bir sürece girdik bu süreci tekrar geriye çevirmekte bize yani Cumhuriyet Halk Partili üyelerimize ve el birliği ile çalışarak halkımıza düşüyor. Anayasa değişikliği TBMM den geçti ama bu dünyanın sonu değil milletten geri dönecektir. Referandumda Hayır çıkması için elimizden geleni yapacağız”

Referandumda hayır diyeceklerini açıklayan Karataş “bu düşüncemizi sonuna kadar örgütümüzün gençlik kolları, kadın kolları, ana kademe yöneticilerimiz ile hep beraber canla başla bu mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini şu şekilde sonlandırdı;

“Cumhuriyetin bize vermiş olduğu hakları sonuna kadar savunuyoruz ve bu değerler bize Liderimiz, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten emanettir bu emanet edilen haklarımız çok değerlidir ve kaybetmek istemiyoruz. Özgür ve demokratik haklarımızı sonuna kadar savunacağız Anayasa değişikliğine Hayır diyoruz”

CHP Ceyhan İlçe binasında gerçekleştirilen Referandum için Hayır Seçim Komitesi toplantısının ardından İlçe başkanı Aydar ve yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşları Ceyhan Gazi ve Şehit aileleri derneği, Ceyhan Lokantacılar ve Kebapçılar derneği, Kuaförler ve berberler derneği ziyareti gerçekleştirip Neden “Hayır” diye broşür dağıtıp görüşmeler yaparak düşüncelerini aktardılar.
Kadın kolları başkanı Suna Turunç ve yönetimi, Gençlik kolları başkanı ve yönetimi ise Ceyhan’ın Burhaniye Mahallesi, Büyük Kırım Mahallesini ev ev gezerek broşür dağıtıp birebir görüşerek Neden Hayır dediklerini dile getirdiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir