19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP Ceyhan danışma kuruluna büyük katılım…

CHP Ceyhan danışma kuruluna büyük katılım…

CHP Ceyhan İlçe Danışma Kurulu toplantısı Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında halkı sokaklara dökerek günlerce “demokrasi nöbeti” tutturan AKP iktidarının, ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan ederek demokrasiyi, hak ve özgürlükleri rafa kaldırdığını söyledi.
OHAL ile TBMM’nin devre dışı bırakıldığını aktaran Barut, “OHAL ile halk iradesine ipotek koymuş ve demokrasiye ağır bir darbe vuran AKP iktidarı bir an önce OHAL’e son vermeli ve önce kendi içindeki FETÖ’cüleri temizlemelidir” dedi.

CHP Ceyhan İlçe Danışma Kurulu dün Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde yapıldı.
CHP Adana İl yönetimi, Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, ilk kadın ve gençlik kolları ile partililerin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açış konuşmasını yapan Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, CHP’nin Ceyhan’da iktidara ulaşması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, sandık çevresi örgütlenmesi kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Sandık çevresi örgütlenme modelinin CHP’yi yerelde ve genelde iktidara taşıyacak bir yöntem olduğunu ifade eden Aydar, “Sandık çevresindeki örgütlenme çalışmalarıyla parti üyelerimiz ile seçmen arasında etkin bir iletişim ağı kuracağız. Böylece ulaşmadığımız bir tek insan bile kalmayacak. Özellikle kararsız seçmenin tercihini CHP’den yana kullanması, oy kullanmayan seçmeni de belirleyip sandık başına götürmek ve yine tercihini CHP’den yana kullanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

CHP Ceyhan ilçe örgütünün çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, sandık çevresi örgütlenmesinin CHP için devrim niteliğinde bir model olduğunu kaydetti. Tüm ilçe örgütlerinin bu konuya hassasiyet göstermesinin önemine vurgu yapan Barut, OHAL uygulamalarıyla yönetilen Türkiye’nin, CHP iktidarına her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirtti. CHP’nin örgütlenerek iktidara ulaşabileceğinin altını çizen Barut, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP iktidarının halkı sokaklara dökerek günlerce “Demokrasi nöbeti” tutturduğunu anımsattı.

Barut, “Darbe girişiminin demokrasiye yönelik olduğu vurgusunu yapan AKP iktidarı , demokrasiye daha sıkı sarılması gerekirken halkın iradesine ipotek koyan bir yöntem olan OHAL’i tüm Türkiye genelinde ilan etmiştir. Meclisteki tüm partiler darbecilere karşı koşulsuz destek sözü vermişken, demokrasiyi rafa kaldıran AKP iktidarı, 7 Haziran seçimleri öncesinde ‘OHAL kalktı, baskılar bitti. Köyümde özgürce yaşıyorum. Onlar konuşur AK Parti yapar’ diyerek oy isterken, bugün Türkiye’nin tamamını OHAL bölgesine çevirmiştir” şeklinde konuştu.

OHAL uygulamalarının demokrasiyle bağdaşmadığının altını çizen Barut, AKP iktidarına “OHAL’e son verin ve önce kendi içinizdeki FETÖ’cüleri temizleyin” çağrısını yineledi. Barut, Türkiye’nin OHAL’e değil daha çok demokrasiye ve adalete ihtiyacı olduğunun altını çizdi.
Danışma kurulu üyeleri de yaptıkları konuşmalarda, ilçe örgütünün Ceyhan’da yaptığı ve yapması gereken çalışmalarla ilgili görüşlerini aktardılar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir