28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP Ceyhan Çalışıyor…

CHP Ceyhan Çalışıyor…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi.
Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın, gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile parti emekçilerin katılımıyla düzenlenen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, ilçe yönetimi olarak göreve geldikleri ilk andan bu yana sokaklarda olduklarını belirterek, ilçede bugüne kadar girmedik sokak, çalmadık kapı bırakmadıklarını kaydetti. Referandum sürecinde yaklaşık dört ay boyunca yağmur, çamur demeden Ceyhan’ın her köşesine ulaşıp Ceyhanlıları dinleyip, anayasa değişikliğinin sakıncalarını anlattıklarını dile getiren Aydar, “Çok yorulduk ama değdi. Ceyhan’da yüzde 61.15 oranında ‘hayır’ çıkardık. Bu bizim emeğimiz, alın terimizdir. Bu Ceyhan Belediyesinin 2019 yılında bizim olacağının göstergesidir. Bu, 16 Nisanda yüzde 61.15 ile ‘hayır’ diyen memleketimizin 2019 yerel seçimlerinde yüzde 100 CHP diyeceğinin resmidir” dedi.

KADİR AYDAR “İNANCIMIZIN BİR AN BİLE KAYBOLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Türkiye genelinde şaibeli bir şekilde evet çıktığını ancak hayır demeye devam ettiklerini vurgulayan İlçe Başkanı Aydar, “Umutsuzluğa, karamsarlığa, bölünmeye, vazgeçmeye ‘hayır” diyoruz. İnancımızın bir an bile kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü Ulu Önderimiz Mustafa kemal Atatürk, ülkemiz işgal altındayken hem bunların hepsine ‘hayır’ demiş, hem de ‘Düşman çoksa yenilir, ordu yoksa kurulur, para yoksa bulunur’ demiştir. Ben de size diyorum ki, Referandum süreci bitmiş olabilir ama bizim mücadelemiz bitmedi, bitmeyecek. İnanç her şeyi yenecek” diye konuştu.

KADİR AYDAR “İLÇE ÖRGÜTÜ TÜM CEYHAN’I KUCAKLAYAN BİR KAMPANYA SÜRECİ YÜRÜTTÜ”
Referandum sürecinde Ceyhan’da, ilçe örgütünün il örgütüyle koordinasyon halinde ilçede yaşayan tüm yurttaşları kucaklayan bir çalışma modeli uyguladığını kaydeden İl Başkanı Ayhan Barut, “Bu çalışmaların sonucunda Ceyhan, yüksek oranda hayır çıkararak ilçe örgütümüzü onurlandırmıştır. İlçe örgütümüzün emeği bu sonucun çıkmasında büyük rol oynamıştır. İlçe Başkanımız Kadir Aydar nezdinde tüm ilçe örgütümüzü, kadın ve gençlik kollarımızı, referandum çalışmalarında aktif olarak yer alan tüm parti emekçilerini kutluyor, hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

AYHAN BARUT “CEYHAN BELEDİYESİ’NİN ÜZERİNE CHP BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”
Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde yapılan küçük hatalar nedeniyle Ceyhan Belediye başkanlığının kaybedildiğini anımsatan İl Başkanı Ayhan Barut, 16 Nisan referandumunda yüzde 61.15 oranında ‘hayır’ çıktığını belirterek, “Bu sonuç önümüzdeki dönemde Ceyhan’ı CHP’li yapacağımızın habercisidir. Geçmişte yapılan hataları tekrarlamayacağız ve çok çalışıp Ceyhan Belediyesi’nin üzerine de CHP bayrağını dikeceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok” diye konuştu.
AYHAN BARUT “2019’DA İKTİDARIN TEK ALTERNATİFİ CHP’DİR”
Referandum sürecinde hayır bloğunun önderliğini yapan CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen seçim kampanyasının Cumhuriyet tarihinin en önemli kampanyalarından biri olduğuna işaret eden Barut, toplumsal muhalefetin önderliğini üstlenen CHP’nin, 2019’da yapılacak yerel, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidarın tek alternatifi olduğunu belirtti.

AYHAN BARUT “ZAFER ZULME, HAKSIZLIĞA DİRENENLERİN OLACAK”
Barut, “Cumhuriyetten, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden, laiklikten, hukuk devletinden yana olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak üstlendiğimiz bu tarihi sorumluluğun gereği olarak, referandum sürecinde olduğu gibi bundan sonra da toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, kimseyi ayrıştırmayan, toplumun sorunlarına çözüm üreten, Önce Türkiye diyen bir anlayışla durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Maçın ikinci yarısının oynanacağı 2019’da zafer bizim yani zulme, haksızlığa karşı direnenlerin olacak. Bundan hiç şüphemiz yok. Cumhuriyeti kuran partinin mensupları olarak, sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve görevimizi layıkıyla yapıp yarınlarımıza yaşanabilir bir Türkiye bırakacağız” ifadelerini kullandı.
Barut’un konuşmasının ardından söz alan danışma kurulu üyeleri de referandum sürecini değerlendirip, önümüzdeki süreçte yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşlerini aktardılar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi. …

YALÇİN ÖNDÜÇ’TEN 7. KİŞİSEL SERGİ…

Adanalı ressam Yalçın Öndüç ,  “Uçur Kuşlarını” adını verdiği 7. Sergisini   yarın sanatseverlerin  gösterimine …

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir