23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP Adana İl Emek Bürosu Kuruldu…

CHP Adana İl Emek Bürosu Kuruldu…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Emek Bürosu kuruluşu, parti yöneticileri tarafından ilan edildi. CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, emek bürolarının partisinin emek alanıyla ilgili söylemlerinin belirlenmesinde aktif rol oynayacağını söyledi.

CHP İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın başkanlığında kurulan CHP Emek Büroları’nın ülke genelindeki örgütlenme çalışmaları sürüyor.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve Genel Merkez Emek Büroları Yöneticileri Ömer Fethi Gürer, Burhanettin Bulut ile Ali Berberoğlu’nun katılımıyla Adana İl Emek Bürosu’nun kuruluşu ilan edildi.

Etkinlikte konuşan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 22 Mayıs 2016 tarihinde Parti Meclisi’nde kabul edilerek aktif hale getirilen emek büroları hakkında şu bilgileri aktardı:

“Sorunların tespiti ve çözümü noktasında emek büroları çok önemli bir işlevi yerine getirecek. Yönetmeliğinde, ‘Kuruluş amacı: İşsizler, emekliler, kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte tüm emekçilerin güncel, ekonomik ve sosyal sorunlarını araştırma, gözlem ve kurumsal ilişki kurarak tespit etmek. Sorunlara ilişkin parti politikaları doğrultusunda çözüm önerileri belirlemek. CHP’nin bu alanlarla ilgili politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak’ olarak yer alan emek büroları, CHP’nin emek alanıyla ilgili söylemlerinin belirlenmesinde de aktif rol oynayacak. Bunları doğrudan bu alanda sorunlarla boğuşan, çıkış yolu arayan emek kesiminden elde edecek. CHP büroları ayrıca CHP ile emek hareketlerini de yakınlaştıracak, CHP’yi emek alanına daha çok sokacak, çalışan, işsiz ve emekli örgütleri ile ilişki kuracak ve var olan ilişkileri geliştirip, ilgili kuruluşlar arasında etkin dayanışmayı da sağlayacak, emek örgütlerinin eylemlere katkı sunulmasını sağlayacak.”

Başkan Barut, emek büroları aracılığıyla emekçilerin sınıf mücadelesini güçlendirip, dayanışmayı büyütüp, bu mücadeleyi siyasal alana taşımak istediklerini sözlerine ekleyerek, “Gelir dağılımındaki adaletsizliğin düzeltilmesi, eşit işe eşit ücret, kadro sorunu, kangren haline gelen işsizlik sorununun bitirilmesi, sendikal haklar ve iş güvenliği gibi sorunların çözümü noktasında Adana İl Emek Büromuzun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir