29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP 94 Yaşını Kutluyor…

CHP 94 Yaşını Kutluyor…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 94’üncü kuruluş yıldönümü Adana İl Örgütü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
CHP İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı açıklamada, CHP’nin Cumhuriyetin ilanından önce Atatürk tarafından kurulduğunu anımsattı. CHP’nin Cumhuriyet ilkelerinin yaşatılmasında ve Cumhuriyet devrimlerin halka anlatılıp halk tarafından benimsenip, sahiplenilmesinde önemli rol oynadığını belirten Barut “Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren, laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayıran, yurttaşları etnik köken, din, dil, ırk gibi farklılıkları nedeniyle ayrıştırmayıp, herkesi kucaklayan, ulusal birliği sağlayıp, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren CHP’nin 94’üncü yaşını büyük bir gurur, onur ve coşkuyla kutlayacağız” dedi.
KUTLAMA PROGRAMI
Kutlama programının 9 Eylül saat 10.00’da Atatürk Parkı’ndaki etkinlikle başlayacağını dile getiren Barut “Atatürk Anıtı’na çelenk sunup, saygı duruşunda bulunacağız ve İstiklal Marşını söyledikten sonra günün anlam ve önemine dair basın açıklaması yapacağız. Akşam saat 18.00 – 19.30 saatleri arasında da Çukurova ilçemizde, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Doğal Park içerisinde bulunan amfi tiyatroda bir kokteyl düzenleyeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerine benimseyen, Cumhuriyetten, demokrasiden, haktan, hukuktan ve adaletten yana olan tüm yurttaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir